Nytt spill vil gjøre deg til forfatter

I Elegy for a Dead World må du beskrive ruinene av en glemt sivilisasjon.

Dejobaan Games & Popcannibal

Skaperne av AaaaaAAaaaAAAaaAAAAaAAAAA!!!, 1… 2… 3… KICK IT! (Drop That Beat Like an Ugly Baby) og Drunken Robot Pornography jobber med et nytt spill, og denne gangen har de valgt en litt annen stil enn tidligere.

Hva er historien bak denne planeten? (bilde: Dejobaan/Popcannibal).

Elegy for a Dead World er nemlig et sideskrollende eventyr der hovedpoenget er å skrive. Du utforsker ruinene til tre utenomjordiske sivilisasjoner, og må selv sette ord på det du oppdager.

– Alle kan skrive

Du er den eneste overlevende i en ekspedisjon sendt fra jorden, og ingen andre vil noensinne reise til disse planetene. Din rapport vil derfor danne menneskehetens forståelse av disse sivilisasjonene og det som har skjedd med dem.

Dette er Shelley's World, inspirert av sonnetten Ozymandias (bilde: Dejobaan/Popcannibal).

Underveis i spillet vil du oppdage nye ting, som kanskje fører til at teorier du hadde tidligere må forkastes og du må prøve å «skrive deg ut» av et hjørne.

Spillernes tekster kan deles på nettet. Utviklerne sier målet deres er at alle skal inspireres til å skrive, uansett hvor mye erfaring de har fra før.

Elegy for a Dead World kommer til Windows, MacOS og Linux neste år. En folkefinansieringskampanje på Kicstarter er i ferd med å avsluttes.

Kontrasten mellom dette spillet og dagens store «snakkis», Hatred, kunne vel neppe vært større – noe som vitner om spillmediets enorme spennvidde.

Spillets trailer.

Siste fra forsiden