Nyversjon av klassiske Flashback?

Delphines plattformeventyr ser ut til å bli født på ny.

Det franske nettstedet Gameblog har fått tilsendt et bilde av det som skal være en HD-versjon av Delphine-klassikeren Flashback. Kilden vil være anonym, og det har ikke kommet noen offisiell bekreftelse på at bildet er ekte.

Gameblog påpeker imidlertid at VectorCell, utviklerstudioet som drives av Flashbacks opprinnelige skaper, Paul Cuisset, tidligere har fått fikk 300 000 euro i tilskudd fra Centre national du cinéma et de l'image animée, som er Frankrikes versjon av vårt eget Filmfond. Pengene skulle brukes til noe som kalles Flashback Origins.

Skjermbilde fra originalversjonen på MS-DOS.

Det virker med andre ord ikke helt usannsynlig at bildet er ekte, og stammer fra Flashback Origins.

Flashback dukket først opp på Amiga i 1992, og kom til DOS og andre plattformer året etter. Spillet ble ofte beskrevet som en oppfølger til Eric Chahis Another World, men det var det egentlig ikke. I stedet brukte utvikler Delphine de samme metodene for å skape livaktige animasjoner, både i selve spillet og de filmatiske historiesekvensene.

Flashback var et plattformspill som lånte betydelig fra både eventyrspill og actionspill. Du spilte en person som var strandet på en ugjestmild planet, og jaget av militære. Handlingen foregikk i store og åpne miljøer, og spillet fikk blant annet skryt for sin svært lekre grafikk. Spillet har mye til felles med det originale Prince of Persia.

VectorCells forrige spill var grøsseren Amy, som fikk en blandet mottakelse da det kom ut til konsoll i fjor.

Les også: Another World blir bærbart
Les også: Nye eventyr i gamle Persia

Siste fra forsiden