Resident Evil 4

– Nyversjon av Resident Evil 4 er i full produksjon

Kildene har også angitt et lanseringsvindu.

En nyversjon av Resident Evil 4 skal være på vei. Skjermbildet er hentet fra PC-versjonen.
Capcom

Vi har allerede fått et knippe vellykkede nyversjoner av eldre Resident Evil-spill, og nå ser det ut til at det aller mest kritikerroste spillet i serien også skal totalrenoveres.

Nettstedet VGC hevder de har vært i kontakt med flere kilder som opplyser at Capcom jobber med en nyversjon av Resident Evil 4. Kildene er anonyme, men skal være tilknyttet utviklingen av spillet.

Den nye versjonen av spillet skal være i «full produksjon», og planen er å lansere spillet i 2022, sier kildene.

Arbeidet med spillet ledes angivelig av M-Two, et nytt studio opprettet av tidligere sjef for PlatinumGames, Tatsuya Minami. Studioet skal bestå av flere tidligere ansatte hos både PlatinumGames og Capcom.

Resident Evil 4 er det mest kritikerroste spillet i serien. Skjermbildet er hentet fra PC-versjonen.
Capcom

Svært kritikerrost

Prosjektet skal ha startet allerede i 2018, og regissør for det opprinnelige Resident Evil 4-spillet, Shinji Mikami, skal være med på laget som konsulent.

Resident Evil 4 ble opprinnelig lansert til Nintendo GameCube i 2005, og ble senere portet til en rekke andre plattformer. Spillet ble særdeles godt mottatt og ruver høyt på listen over de mest kritikerroste spillene noensinne.

– Den tette stemningen og den fabelaktige balansen som opprettholdes uansett hvor mange ganger spillet overrasker og overrumpler deg, er uovertruffen. Det er kanskje ikke det renspikkede skrekkspillet det én gang var, og dermed leverer det kanskje ikke akkurat hva folk forventer av det. Men resultatet er et langt bedre spill, en mer fokusert og intens opplevelse med et driv og en entusiasme de fleste andre spill kan se langt etter, skrev vår anmelder, som klasket til med 9 av 10 poeng.

Resident Evil 4 har riktignok kommet ut i nye HD-utgaver siden lanseringen, på PC i 2014 og til PlayStation 4 og Xbox One i 2016. Den nye versjonen som nå skal være på vei blir imidlertid formodentlig en total overhaling med mange nye elementer, og siden slippvinduet er 2022 snakker vi trolig neste generasjon konsoller.

Les også: Capcom spør spillere om de har lyst på flere nyversjoner av Resident Evil »

Siste fra forsiden