Okkult middelalderkamp fra Dead Island-skaperen

Hellraid byr demonslakting i middelalderen.

Skaperne av Dead Island-spillene og det kommende Call of Juarez: Gunslinger har annonsert sitt neste spill. Det heter Hellraid, og i likhet med Dead Island er det et førstepersons hugg-og-slå-spill med fokus på samarbeid.

Denne gangen foregår imidlertid ikke handlingen i et øyparadis oversvømt av vandøde, men en middelaldersk verden som invaderes av demoner fra Helvete. Du får benytte deg av både nærkampsvåpen, distansevåpen som pil-og-bue og magi.

To spilltyper

Spillet skilter med to ulike moduser. Den ene er en historiedrevet enspillerkampanje hvor du må bekjempe de demoniske legionene. Underveis må du utvikle egenskapene dine videre, finne skatter og ressurser og skape dine egne våpen.

Rustikt.

Den andre modusen byr på samarbeidsaction for opp til fire spillere, hvor hver figur har ulike egenskaper. Figurene er en kriger, en magiker, en tyv og en «paladin» (hellig kriger). Her loves vi datagenererte nivåer, litt som i Diablo-serien, og online-elementer som nettbaserte poengtavler.

Hellraid var tidligere kjent som Project Hell, og det polske spillstudioet har lagt ut mye interessant informasjon på utviklerbloggen sin. Du kan blant annet lese om hvordan de datagenererte katakombene skapes og hvordan utviklerne jobber med kampsystemet.

Spillet kommer til PC, Xbox 360 og PS3. For øyeblikket ser det verken ut til å ha utgiver eller lanseringsdato.

Les også: Anmeldelse: Dark Messiah of Might & Magic
Les også: Anmeldelse: Hellgate: London

Siste fra forsiden