OnLive kommer til Norge

De nordiske landene får strømmetjenesten før resten av kontinentet.

OnLive

For noen år siden ble strømmetjenesten OnLive introdusert som fremtidens spillplattform, som i manges øyne kom til å erstatte lokal spilling på PC og konsoll. Slik gikk det imidlertid ikke, og tjenesten ble lagt ned i 2012.

Tidligere i år ble den imidlertid relansert, og nå har folkene bak tjenesten annonsert at den kommer til de nordiske landene og Irland. I utgangspunktet var den kun tilgjengelig i USA, Canada og Storbritannia.

OnLive byr på en rekke spill.

– Siden dag én har vi sett en stor mengde trafikk fra disse regionene, takket være deres gode nettsituasjon og engasjerte spillmiljø. Interessen har fortsatt å vokse, og nå har vi fullført operasjonene som trengs for å levere en full tjeneste i disse regionene, sier OnLive-sjef Bruce Grove.

Han lover flere annonseringer i nær fremtid.

To tjenester

Onlive byr på to tjenester. Den ene heter PlayPack, og gir brukerne umiddelbar tilgang på «over 250 spill». Disse strømmes så via nettet, og kan spilles på både stasjonære og mobile plattformer med den nødvendige nett-tilgangen.

Den andre heter CloudLift, og er en slags kombinasjon av tradisjonell digital distribusjon og strømmespilling. Her kjøper man ulike spill, og i motsetning til tidligere kan disse også spilles uten tilgang på nettet så lenge de støtter det i utgangspunktet.

CloudLift fungerer også på spill med OnLive-støtte som du allerede har kjøpt gjennom for eksempel Steam, uten at du trenger å kjøpe disse på nytt.

Fordelen med strømmespilling er at man kan spille typiske grafikktunge PC-spill på alt fra nettbrett og mobiltelefoner til utvalgte smarte TV-er til slappe bærbare datamaskiner. De mest omtalte ulempene er at man får et komprimert skjermbilde, og økt responstid.

PlayPack-tjenesten skal koste 7,95 euro (cirka 67 kroner) i måneden, mens CloudLift koster 5,95 euro (cirka 50 kroner) i måneden. Man kan abonnere på begge for 9,99 euro (cirka 85 kroner) i måneden. OnLives tjenester er fortsatt i åpen beta.

Selv om strømmespilling ikke tok av slik OnLive-gründerne kanskje hadde håpet, er muligheten til å strømme spill lokalt en viktig del av funksjonaliteten til for eksempel PlayStation 4 og Steam.

Siste fra forsiden