Oppfølgeren til klassiske Lords of Midnight får nyversjon

Doomdark's Revenge lanseres straks.

The Lords of Midnight er et historisk viktig åpen verden-spill fra åttitallet, der målet er å overvinne en mektig trollmann i en stor og åpen fantasiverden. Man kan spille spillet som et rent eventyrspill, som et strategisk krigsspill eller som en blanding av begge deler.

I 2012 kom den triste beskjeden om at spillskaperen Mike Singleton, som også stod for en rekke andre klassiske og nyskapende spill, hadde tapt kampen mot kreften. Spillene hans lever imidlertid videre, og i fjor ble en oppdatert versjon av The Lords of Midnight lansert for mobile plattformer og PC.

Grafikken er tro mot originalen. (bilde: Chilli Hugger Software)

Nyversjonen er svært tro mot originalen, både med tanke på spillmekanismene og den visuelle stilen.

Gammelt eventyr for nye spillere

Nå er en nyversjon av oppfølgeren rett rundt hjørnet. Den heter Doomdark's Revenge, og her er målet å overvinne Shareth Heartstealer – datteren til trollmannen fra originalspillet. Hun ønsker å hevne sin fars død, og har kidnappet sønnen til originalhelten Luxor.

En del av spillkartet.

Underveis i spillet må du forholde deg til fem forskjellige fraksjoner, som du må kjempe mot eller samarbeide med. I tillegg vil hovedfienden din reise rundt i spillets åpne verden for å forsøke å rekruttere hærstyrker til hennes side, og vinne spillet ved å ta knekken på Luxor.

For deg finnes det flere måter å vinne på, og hovedmålet er å redde Luxors sønn. Men den totale seieren kommer først når du beseiret Shareth og styrkene hennes.

Nyversjonen av Doomdark's Revenge lanseres på iOS, Android og Blackberry, samt Windows og Mac OSX. Du vil blant annet kunne skaffe datamaskinversjonen DRM-fritt fra GOG, og direkte fra utviklerne. Lanseringen skjer 17. februar.

En annen Singleton-klassiker, nemlig åpen verden-spillet Midwinter, er også i ferd med å få nytt liv.

Siste fra forsiden