Opplev spillmusikk i Trondheim

Byens symfoniorkester holder spillkonsert i Olavshallen på torsdag.

I de siste årene har det blitt mer og mer populært med store konserter hvor ulike symfoniorkestre har fremført gammel og ny spillmusikk.

Nå er turen kommet til Trondheim. Førstkommende torsdag arrangeres Score, en konsert med musikk fra en rekke populære spill. Her vil Trondheims symfoniorkester tolke musikk fra spill som Halo, Sonic the Hedgehog, Uncharted, Killzone, Bioshock, Final Fantasy, Shadow of the Colossus og Journey. I tillegg får vi en medley bestående av låter fra den klassiske Commodore 64-plattformen.

En liten smakebit, i form av Rob Hubbards Monty on the Run fra C64.

Konserten inkluderer også flere verdenspremierer, nemlig musikk fra L.A. Noire, Viva Pinata og det norskproduserte Age of Conan. Simon Hale, som sto for L.A. Noire-lydsporet, og Knut Avenstrup Haugen, som sto for Age of Conan-lydsporet, vil selv være tilstede på konserten.

Arrangementet går av stabelen kl. 19.30, i Olavshallen Store Sal. Dirigenten er britiske Charles Hazlewood, som er kjent fra en rekke BBC-program om klassisk musikk. Konferansiér Orvar Säfström er kjent fra Filmkrönikan på SVT.

Dette er ikke første gangen vi har hatt slike arrangementer i Norge. Det populære arrangementet Play! A Videogame Symphony har for eksempel vært innom et parganger, og Sølvguttene og gitarist Ronni Le Tekrø har spilt Halo-musikk i Jakobkirken i Oslo.

Om du kunne tenke deg en musikalsk spillaften i Trondheim, kan du kjøpe billetter på nettstedet til Trondheim Symfoniorkester.

Les også: Blogg: Hva med litt kul spillmusikk?
Les også: Spillmusikk blir viktigere og bedre

Siste fra forsiden