Origin under kritikk igjen

Brukere utestenges fortsatt fra spillene sine om de blir utestengt fra Origin-forumet.

I vår dukket det opp rapporter om at folk som av ulike grunner ble utestengt fra Electronic Arts' ulike spillforum også mistet tilgangen på spillene de hadde kjøpt eller aktivert gjennom Origin-systemet.

Dette førte naturlig nok til massiv kritikk av Electronic Arts, som hevdet det var en feil og at den skulle fikses i løpet av kort tid.

Nå har det gått åtte måneder, og ifølge nettstedet RockPaperShotgun vedvarer det absurde problemet fortsatt. Hvis man blir utestengt fra spillgigantens forum mister man rett og slett tilgang på hele Origin-kontoen. I tillegg rapporteres det at selskapets moderatorer er uvillige til å diskutere straffetiltakene, og artikkelen trekker frem flere eksempler på situasjoner hvor utestenging virker som en i overkant streng reaksjon i utgangspunktet.

Det virker utrolig nok som Electronic Arts ikke lenger ser på koblingen mellom forumutestengelse og Origin-utestengelse som en feil. Noen av de som har blitt rammet har nemlig fått følgende beskjed, som tyder på at det er en bevisst politikk fra gigantens side:

Hold kjeft om du vil beholde spillene dine.

– Vær vennlig og noter at din konto har blitt permanent slettet fra Electronic Arts Online-tjenesten for brudd på retningslinjene. Kontoen vil ikke lenger være tilgjengelig på noe som helst vis, og all eiendom, gjenstander og figurer tilknyttet kontoen vil snart bli slettet.

Det virker med andre ord lurt å holde seg unna forumet til Electronic Arts hvis du har spill på Origin. Det er ikke mulig å kjøpe titler som nyutgitte Battlefield 3 på PC uten å bruke systemet.

Electronic Arts ønsker å gjøre Origin til en seriøs utfordrer til Steam på PC, men situasjoner som dette har gitt nettbutikken deres et svært dårlig rykte. I tillegg har de fått kritikk for å overvåke kundene sine.

Siste fra forsiden