Originale Zelda gjenskapes for Oculus Rift

VR-brillene sørger for nytt perspektiv til Nintendo-klassikeren.

Forbrukerutgavene av de lovende VR-brillene Oculus Rift har ennå ikke fått noen offisiell lanseringsdato. Blant utviklere jobbes det derimot iherdig med spennende applikasjoner for brillene, og i spillbransjen har blant andre John Carmack trykket teknologien til sitt bryst.

Nå ser det ut som om nostalgisk anlagte Nintendo-fans også blir tilgodesett av Oculus Rift-utviklerne. Nettstedet Joystiq kan nemlig melde at den aldrende 8-bitsklassikeren The Legend of Zelda nå er på vei til VR-brillene.

Gammelt spill med nytt perspektiv

Det betyr altså at vi ikke bare får anledning til å oppleve det ærverdige spillet i 3D, men attpåtil være «til stede» i Hyrule på en helt annen måte enn i noe annet Zelda-spill.

Spillet er riktignok ikke helt ferdig, men utvikleren har allerede gjenskapt hele hovedområdet og det første tempelet. Både grafikken, fiendene, og funksjonene skal være identiske med originalversjonen, men ved å beskue omgivelsene gjennom Links øyne vil nok opplevelsen bli ganske annerledes enn den 28 år gamle NES-utgaven.

Planen er å ferdigstille Oculus Rift-versjonen av The Legend of Zelda i mars i år. Om du er i besittelse av en utviklerutgave av VR-brillene kan du laste ned spillet gratis fra nettstedet VirtualReality.io.

Det er også laget en video av spillet som viser hvordan det hele fungerer. Videoen er lastet opp på nettstedet YouTube og kan ses under.

Er du interessert i retrospill? Da bør du sjekke ut denne messen i Sandefjord »

Siste fra forsiden