Øst mot vest i nytt Hearts of Iron-spill

Paradox har akkurat kunngjort storstrategispillet East vs. West.

Andre verdenskrig er kanskje unnagjort, men det betyr slett ikke at alt bare er sus og dus på planeten Terra. Innbyggerne står nemlig overfor en ny konflikt, som skal prege det neste halve århundret. Det er denne kalde krigen som preger Paradox' nye storstrategispill, East vs. West: A Hearts of Iron Game.

Handlingen foregår fra 1946 til 1991, og gir deg sjansen til å lede en av klodens mange nasjoner. Kan du karre til deg mer makt, samtidig som du unngår at spenningene øker og vi alle blir bombet tilbake til steinalderen? Du får bruke diplomati, politikk, økonomi og spionasje for å påvirke andre nasjoner til å gjøre det du ønsker, og spesifikke virkemidler inkluderer alt fra superspioner til FN-resolusjoner.

Underveis må du delta i våpenkappløpet ved å forske på nye teknologier og produsere militære enheter. Hvis de andre virkemidlene slår feil må du sende hærene dine i aksjon. Men du kan også bruke teknologien til noe hyggeligere, nemlig å forsøke å slå de andre verdensmaktene i deres forsøk på å komme først til månen.

Du kan både spille alene, mot skarpe datamotstandere, eller i flerspiller mot opp til 31 andre spillere. Som de fleste andre storstrategispillene fra Paradox vil East vs. West inkludere god støtte for spillerskapte modifikasjoner.

East vs. West: A Hearts of Iron Game utvikles av Arsenal of Democracy-skaperne BL-Logic i samarbeid med Paradox Development Studio, og bruker den velkjente Clausewitz-motoren som debuterte med Europa Universalis III. Etter planen skal det lanseres for PC i løpet av andre kvartal neste år.

Vi var til stede da spillet ble avslørt på et lukket arrangement i Stockholm nylig. Om ikke lenge vil du kunne lese et omfattende intervju med spillets sjefsprodusent her på Gamer.no. Inntil videre kan du lese mer om East vs. West på den offisielle nettsiden.

Les også: Anmeldelse av Hearts of Iron III
Les også: Kjemp om makten i Europa Universalis IV

Se trailer for East vs. West.

Siste fra forsiden