Over 15 000 HTC Vive-briller ble forhåndssolgt på 10 minutter

Er du villig til å betale over 8500 for brillene?

Maurizio Pesce, flickr.com

Det tok bare 10 minutter før 15 000 HTC Vive-briller ble revet vekk fra forhåndsbestillingshyllene etter at slusene ble åpnet. Det melder Shen Ye fra HTC på sin Twitter-konto.

Akkurat hva dette betyr, annet enn at HTC har fått inn om lag 100 millioner kroner på kort tid, er det vanskelig å si. 15 000 enheter er mye, men vi må likevel se salg over tid for å se om Vive blir stor kommersiell suksess. Uansett er dette et godt tegn for VRs fremtid.

Brillene ble tilgjengelig for forhåndsbestilling 29. februar, også for oss nordmenn. Vil du ha et par selv må du ut med hele 899 euro plus frakt og toll. Til sammen blir da kjøpssummen på over 9000 kroner.

Imponerende

Den høye prisen er en av grunnene til at de kjappe forhåndsbestillingstallene er imponerende. Media har i ukene siden prisen på brillene ble kjent skrevet side opp og ned om hvorvidt prisen er for krass for menigmann, og ja, å be menigmann om å punge ut så mye for uetablert teknologi er ikke et bra tegn.

Oculus er hakket billigere, men vi har ingen tall på dem ennå.
Oculus

HTC Vive er for øvrig antageligvis de dyreste brillene i den store konkurransen om VR-publikummet i 2016. Hovedkonkurrent Oculus Rift publiserte sin pris på 599 dollar tidligere i år, altså om lag 200 dollar mindre enn HTC vil ha for Vive.

Oculus Rift byr dog på en litt annen pakke enn HTC Vive. Blant annet har Rift ikke den samme typen kontrollere, men lemper i stedet inn en Xbox One-kontroller. De baserer seg også bare på én romsensor kontra HTCs to.

Sistemann, Sonys PlayStation VR, er foreløpig et mysterium. Vi vet at brillene etter planen skal komme i år, men har verken fått høre dato eller pris. Det er ventet at nivået vi ligge noe under Oculus og HTC, ettersom brillene er myntet på bruk med PlayStation 4, og dermed ikke kan yte like godt som konkurrentene uansett.

Det kan hende det tar litt tid for Sony også.
Blir PlayStation VR utsatt til høsten?

Siste fra forsiden