Overlev i uhyggelige The Forest

Finn ressurser, bygg din egen base og unngå å bli spist av kannibalmutanter.

The Forest er et skrekkspill med overlevelseselementer. Spillet foregår i en stor, dynamisk skog der du må forsøke å holde deg i live ved å utforske, finne ressurser og mat, lage feller og våpen, og gradvis bygge et hjem. Litt som i Minecraft, altså. Spillet har også andre likheter med den svenske indie-klassikeren – under bakken er det for eksempel et stort hulenettverk med mange hemmeligheter.

Ifølge nettstedet Eurogamer skal spillet være inspirert av filmer som The Descent og Cannibal Holocaust.

Levende, åpen verden

Verden du befinner deg i skal være levende. Været endrer seg gradvis, det er flo og fjære i havet rundt, og planter vokser og dør ettersom tiden går. Du kan blant annet plante dine egne frø for å skaffe mat.

Som i Minecraft kan du utforske og bygge i relativ trygghet på dagtid, men når natten faller på blir det straks farligere. Da kommer skumle mutanter ut av skjulestedene sine, og de har lite lyst til å dele skogen sin med deg. Men disse fiendene skal ikke være helt hjernedøde. Ifølge utviklerne har de overbevisninger, moral og familier, og vil være nesten menneskelige.

Du kan forsøke å unngå dem, blant annet ved å holde deg bak solide forsvarsverker, eller du kan prøve å snike deg rundt på øya uten å bli lagt merke til. Du kan også gå til angrep, ved hjelp av egenproduserte våpen.

Skaperne av The Forest lover med andre ord mye, og det blir spennende å se hvordan spillet arter seg når den første alfa-versjonen lanseres for Windows-baserte PC-er senere i år. Et ekstra spennende element er at det støtter «virtual reality»-brillene Oculus Rift, for de virkelig ønsker å leve deg inn i den gufne verdenen – og ikke er redd for mareritt om nettene.

Utviklerne har tidligere laget skrekkspillet End Night for iPad, og har dessuten arbeidet med spesialeffekter for filmer som Tron Legacy og 300. Mer info om The Forest kan du finne på spillets nettsted. Utviklerne har også startet en Greenlight-kampanje for å få det akseptert på Steam.

Les også: Anmeldelse av overlevelsesspillet Miasmata
Les også: Minecraft møter The Settlers

Siste fra forsiden