Overlev sammen med hunden din

Reis gjennom en postapokalyptisk verden i Ashen Rift.

Pyroclastic Games

Ashen Rift er et postapokalyptisk overlevelsesspill hvor handlingen er satt til ti år etter at en mystisk portal åpnet seg på jorden. Portalen har brukt de siste ti årene på å spy ut utrivelige monstre som sulter etter menneskekjøtt, og forvandlet planeten til en ødemark dekket av aske.

Video fra spillet.

Portalen ser nesten ut til å puste – den suger inn livsenergien fra vår planet, og blåser ut monstre og det som verre er.

På langtur gjennom ødemarken

Du spiller en mann som reiser gjennom ødemarken for å redde familien sin. Du må forholde deg til mangel på mat og drikke, og de vandrende monstrene er en stadig trussel. Disse kan du forsøke å fange, lure, drepe eller rett og slett unngå, ved hjelp av de ressursene du finner.

Det er også mulig å treffe andre mennesker, men som vanlig i slike spill er det slett ikke sikkert de er vennlige.

Du er heldigvis ikke alene på turen. Sammen med deg er hunden din, Bounder. Han er en amstaff, og er en trofast følgesvenn som blant annet holder vakt og hjelper deg å bære tingene dine. Forholdet mellom deg og hunden skal spille en viktig rolle, og dere er begge fullstendig avhengig av hverandre.

Monstre i ødemarken. (bilde: Pyroclastic Games).

Et annet element som skal spille en viktig rolle, ifølge utviklerne, er ødeleggbare miljøer. Døde trær kan for eksempel knekkes slik at de faller over fiender.

Ashen Rift skal etter planen komme til Windows, Linux, MacOS og PlayStation 4. Utviklerne, et nytt studio ved navn Pyroclastic Entertainment, består av veteraner som blant annet har jobbet med BioShock Infinite, Crysis 3 og Warhammer Online.

Siden har startet en folkefinansieringskampanje på Kickstarter for å finansiere en stabil utvikling av spillet, ettersom deler av teamet for øyeblikket kun har anledning til å jobbe med det på fritiden.

Spill som handler om å overleve i farlige miljøer har blitt svært populære i de senere årene. Et av de mest interessante i sjangeren er nylanserte This War of Mine.

Siste fra forsiden