Overnaturlige eventyr i New York

Den populære Blackwell-sagaen fortsetter til høsten.

Synske Rosangela Blackwell og spøkelset Joey Mallone er nok et av spillverdenens mer unike radarpar – og oppgaven deres er minst like spesiell. Når folk dør skal ånden deres egentlig suse avsted til neste steg av tilværelsen, men noen klarer av ulike grunner ikke å gi slipp. Dermed ender de ofte opp med å plage de levende – ikke nødvendigvis med vilje, men fordi folk generelt ikke liker å bo i hjemsøkte hus.

Her kommer Rosangela og Joey inn i bildet. Sammen har de den evnen at de kan kommunisere med ånder, med det for øye å hjelpe dem videre til det neste stadiet. Problemet er bare at åndene ofte nekter å innse at de faktisk er døde. For å overbevise dem om tingenes faktiske tilstand må Rosangela og Joey finne ut hvem de er og hvordan de døde, slik at de kan konfrontere dem med dette.

Dermed er det duket for godt, gammeldags detektivarbeid – men med den fordelen at en av de to detektivene er usynlig og kan gå gjennom lukkede dører. Det hele kompliseres av at personene de skal hjelpe har en lei tendens til å ha blitt utsatt for kriminelle handlinger, og om morderne deres fortsatt går løs kan etterforskingen bli svært farlig.

Rosangela snakker med politiet.

Nytt og mørkere eventyr

Nå har Wadjet Eye Games kunngjort det femte spillet i serien, Blackwell Epiphany. Som sine forgjengere er det et todimensjonalt pek-og-klikk-eventyr med retropreget grafikk i stil med den vi husker fra nittitallets klassikere fra Sierra og LucasArts. Denne gangen lover spillskaper Dave Gilbert en mørkere og lengre spillopplevelse:

– Hvert Blackwell-spill jeg lager blir større og mer komplekst enn det forrige, og dette er ikke noe unntak. Det er også mye mørkere på mange måter, og jeg prøver i større grad enn tidligere å tre ut av min egen komfortsone, sier han til nettstedet Indie Statik.

I annonseringen på eventyrspillforumet AGS forteller Gilbert at planen er å lansere spillet til høsten. Han bekrefter også at skuespillerne Abe Goldfarb og Rebecca Whittaker vender tilbake i rollene som Joey og Rosangela, og at musikken nok en gang komponeres av Thomas Regin. Den profilerte indieutvikleren Ben Chandler står for pikselkunsten.

Siste fra forsiden