PayPal stikker kjepper i hjulene for slåssespill

Japanske spillutviklere får ikke bruke midlene de har samlet inn.

Det dukker stadig opp historier om hvordan PayPal av forskjellige grunner låser kontoene til ulike selskaper og personer, slik at de ikke får ta ut pengene sine. Mange husker for eksempel hvordan selskapet uten forvarsel låste kontoen til Minecraft-skaperen Marcus Persson like etter at spillet hans tok av, fordi de visstnok fattet mistanke om ulovlig virksomhet.

For få dager siden fikk det mektige selskapet mye kritikk for å ha låst kontoen til et folkefinansiert prosjekt ved navn Mailpile. PayPal sa at de ville holde tilbake en stor pengesum Mailpiles utviklere hadde samlet inn for å fullføre prosjektet sitt, frem til prosjektet faktisk var fullført. Dette var visstnok for å beskytte kundene som har investert i prosjektet, selv om meningen med innsamlingen var å skaffe midler til å fullføre prosjektet i utgangspunktet.

PayPal gjorde det samme igjen

Etter at blant annet Ars Technica publiserte en stor historie om saken snudde PayPal, og lovet at de skulle endre rutinene sine angående folkefinansierte prosjekter. Nå har de imidlertid gjort det samme igjen, denne gangen med det japanske slåssespillet Yatagarasu Attack on Cataclysm.

I en oppdatering på spillets IndieGoGo-side forteller Nyu Media-sjef Seon King følgende:

– Dårlige nyheter. I dag fant vi ut at PayPal har begrenset Nyu Medias PayPal-konto og nekter å gi slipp på pengene samlet inn for Yatagarasu AoC. I en e-post forklarer de at de har «reservert» pengene, og vil slippe «opp til 50%» før Yatagarasu AoC er ferdig, og at resten kun vil slippes når de har fått bekreftede kopier av betalte kvitteringer for spillet. De har ikke gitt oss noen mulighet til å diskutere saken med dem, og sier at de vil «kontakte oss nærmere lanseringsdatoen i starten av neste år» for å arrangere frigivelsen av pengene.

Han fortsetter:

– Vi setter like stor pris på ironi som alle andre, men at PayPal nekter å gi tilgang på penger som legitimt har blitt samlet inn for å fullføre et spill før etter at spillet er lansert er ikke bare helt bak mål, men det truer også med å ødelegge spillutviklingen. Ikke bare har Nyu Media og Yatagarasu-utviklerne solide porteføljer, men vi har allerede gitt PayPal dokumenter som beviser ektheten av Nyu Media, utvikleren og kampanjen.

Videre forteller han at de vil jobbe gjøre det de kan for å løse situasjonen. Totalt samlet folkefinansieringskampanjen inn nesten 720 000 kroner på IndieGoGo.

Folkefinansiert King of Fighters-arvtaker

Yatagarasu Attack on Cataclysm er et nytt, todimensjonalt slåssespill fra en gjeng veteraner fra King of Fighters-skaperne SNK. De skal ha jobbet med spillet i seks år allerede, og ved hjelp av de innsamlede midlene skulle de lage en ny og forbedret utgave, samt ordne internasjonale utgaver av spillet.

Originalutgaven av Yatagarasu har åtte slåsskjemper, og den nye versjonen skal få minst to til. I tillegg håper utviklerne å lage en ekte spillehallversjon av spillet, for det japanske markedet. Om problemene løses er planen at Yatagarasu Attack on Cataclysm skal lanseres for Windows-baserte PC-er i februar.

Les også: Anmeldelse av King of Fighters XII

Siste fra forsiden