Pek og klikk med Fester Mudd

Cowboyeventyr i klassisk LucasArts-stil.

Selskapet bak den kommende nyversjonen av Sierra-klassikeren Leisure Suit Larry har flere jern i ilden. Tidlig neste år vil de gi ut et eventyrspill som heter Fester Mudd: Curse of the Gold, og nå har de lagt dette spillet inn i Steams Greenlight-tjeneste. Det vil si at Steam-brukerne må stemme på spillet for at det skal kunne lanseres på tjenesten samtidig med lanseringen på andre spillportaler.

Fester Mudd er et pek-og-klikk-eventyr laget i samme stil som LucasArts-eventyrene fra nittitallet. Både grafikken og grensesnittet vekker minner om titler som Monkey Island 2 og Indiana Jones and the Fate of Atlantis, og det eneste nye er at spillet har en sparke-kommando. Hva den brukes til er et åpent spørsmål.

Handlingen foregår i det ville vesten, hvor en viss Fester Mudd må prøve å finne broren sin, Bud. Broren hadde vært på jakt etter en stor gullskatt, da han forsvant på mystisk vis. Planen til utviklerne er å dele handlingen i tre episoder, og i den første må Fester forsøke å få med seg en erfaren cowboy som kan hjelpe ham å følge brorens spor gjennom det farlige indianerterritoriet.

Spillet er planlagt utgitt til PC, Mac, iOS og Android. Uansett om det kommer på Steam eller ikke vil det lanseres tidlig neste år, på et utvalg digitale distribusjonsportaler. Det vil også kunne kjøpes DRM-fritt fra Replay Games.

Fester Mudd er forresten ikke det eneste tradisjonelle pek-og-klikk-eventyret som må gjennom Greenlight for å eventuelt komme på Steam. Den neste Wadjet Eye-utgivelsen, Primordia, får heller ikke slippe til på Valves butikk uten å få nok stemmer først. Det vil si at spillet neppe blir klart for Steam ved lansering, for Primordia kommer nemlig i salg 5. desember. Hvis du ikke bryr deg om Steam kan du forhåndsbestille det direkte fra Wadjet Eye.

I Primordia spiller du en robot som må lete etter robotenes myteomspunnede og tilsynelatende utdøde skapere, nemlig menneskene.

Les også: – Spill er ikke morsomme lengre
Les også: Anmeldelse: Resonance

Siste fra forsiden