Penny Arcade Adventures gjenoppstår

Episode 3 lages av Cthulhu Saves the World-skaperne.

For en stund siden fikk den populære tegneserien Penny Arcade to episodebaserte rolle/eventyrspill i serien Penny Arcade Adventures: On the Rain-Slick Precipice of Darkness. Disse ble utviklet av Hothead Games, og meningen var at serien skulle fortsette.

Tidlig i fjor kom det imidlertid frem at den tredje episoden i serien var kansellert.

En av grunnene var visstnok at Hothead Games jobbet med spill basert på Monkey Island-skaper Ron Gilberts tegneseriefigur Deathspank, og at de dermed havnet i tidsklemma.

– De kunne definitivt klart å lage begge spillene. Jeg tror de kunne maktet Deathspank og Episode 3, men jeg tror Episode 3 ville lidd under det. Vi lar heller være enn å gjøre det litt halvveis bra, sa Penny Arcade-tegner Mike Krahulik til Joystiq da kanselleringen ble kjent.

Episode 3 teaser-bilde.

Nå er det imidlertid klart at serien fortsetter. Men det er ikke Hothead Games som står for den tredje episoden. I stedet har jobben gått til Zeboyd Games, som opplevde uventet suksess da de i sommer lanserte rollespillet Cthulhu Saves the World på PC. Steam-versjonen alene gav like store inntekter på én uke som den tidligere lanserte versjonen for Xbox Live Indie Games (ikke tilgjengelig i Norge) hadde gitt på et helt år.

I Cthulhu Saves the World spiller du Cthulhu, som har mistet kreftene sine og må redde verden for å få dem tilbake (slik at han kan ødelegge verden igjen). Spillet er en parodi på tradisjonelle JRPG-spill, samtidig som det er et ganske så vanedannende spill i seg selv.

Det er ikke kommet noen detaljer om det nye Penny Arcade-spillet, men fra annonseringen later det til at det vil ha den samme retrostilen som Cthulhu Saves the World.

Penny Arcade Adventures: On the Rain-Slick Precipice of Darkness: Episode 3 kommer neste år.

Siste fra forsiden