Planet Coaster byr på nye berg- og dalbaneventyr neste år

RollerCoaster Tycoon 3-utvikleren vil gjenopplive sjangeren.

Frontier Developments

Etter lanseringen av Elite: Dangerous i desember har Frontier Developments gått i gang med et nytt prosjekt. Under PC Gaming Show på E3 annonserte utvikleren sitt neste berg- og dalbanespill – Planet Coaster – som etter planen skal komme til PC neste år.

Frontier viste frem en kort trailer, men ville ellers ikke røpe noen detaljer om spillet. Ifølge Frontier-sjef David Braben håper utvikleren å skape noe som føles nytt og intuitivt, noe han er sikker på at de kan få til:

– Planet Coaster er vårt forsøk på å gjenopplive en død sjanger. Vi vet hva som fungerer bra, og hva som ikke fungerer, fortalte Braben til Polygon.

Se opp for kjøttetende maskoter.

Utsagnet er en klar utfordring til spillets konkurrenter, og spesielt Area 52 Games som etter planen skal lansere sitt RollerCoaster Tycoon World senere i år. Frontier har lang erfaring med sjangeren, og har tidligere utviklet spill som Zoo Tycoon, Thrillville og RollerCoaster Tycoon 3.

Forut for sin tid

RollerCoaster Tycoon 3 har solgt over ti millioner eksemplarer siden lanseringen i 2004, noe Braben tror kommer av at grafikken i spillet var forut for sin tid. Han trekker spesielt frem skyggeeffekter og reflekterende vann som viktige nyvinninger for spillet:

– Av den grunnen fortsatte spillet å selge, og det er fremdeles det beste berg- og dalbanespillet som finnes, mener Braben.

Planet Coaster blir bygget i Frontiers Cobra-motor – den samme som de brukte til å lage RollerCoaster Tycoon 3 i sin tid. 11 år senere har motoren gjennomgått store forandringer, og ble nylig brukt under utviklingen av Elite: Dangerous.

American Truck Simulator dukket også opp på E3s PC-show.
SCS Software viste frem en ny trailer for landeveiskjøringsspillet »

Den første traileren for Planet Coaster ble vist frem på E3. (Video: Frontier Developments)

Siste fra forsiden