Planet Coaster byr på nye berg- og dalbaneventyr neste år
(Bilde: Frontier Developments)

Planet Coaster byr på nye berg- og dalbaneventyr neste år

RollerCoaster Tycoon 3-utvikleren vil gjenopplive sjangeren.

Etter lanseringen av Elite: Dangerous i desember har Frontier Developments gått i gang med et nytt prosjekt. Under PC Gaming Show på E3 annonserte utvikleren sitt neste berg- og dalbanespill – Planet Coaster – som etter planen skal komme til PC neste år.

Frontier viste frem en kort trailer, men ville ellers ikke røpe noen detaljer om spillet. Ifølge Frontier-sjef David Braben håper utvikleren å skape noe som føles nytt og intuitivt, noe han er sikker på at de kan få til:

– Planet Coaster er vårt forsøk på å gjenopplive en død sjanger. Vi vet hva som fungerer bra, og hva som ikke fungerer, fortalte Braben til Polygon.

Se opp for kjøttetende maskoter.
Se opp for kjøttetende maskoter. Bilde: Frontier Developments

Utsagnet er en klar utfordring til spillets konkurrenter, og spesielt Area 52 Games som etter planen skal lansere sitt RollerCoaster Tycoon World senere i år. Frontier har lang erfaring med sjangeren, og har tidligere utviklet spill som Zoo Tycoon, Thrillville og RollerCoaster Tycoon 3.

Forut for sin tid

RollerCoaster Tycoon 3 har solgt over ti millioner eksemplarer siden lanseringen i 2004, noe Braben tror kommer av at grafikken i spillet var forut for sin tid. Han trekker spesielt frem skyggeeffekter og reflekterende vann som viktige nyvinninger for spillet:

– Av den grunnen fortsatte spillet å selge, og det er fremdeles det beste berg- og dalbanespillet som finnes, mener Braben.

Planet Coaster blir bygget i Frontiers Cobra-motor – den samme som de brukte til å lage RollerCoaster Tycoon 3 i sin tid. 11 år senere har motoren gjennomgått store forandringer, og ble nylig brukt under utviklingen av Elite: Dangerous.

American Truck Simulator dukket også opp på E3s PC-show.
SCS Software viste frem en ny trailer for landeveiskjøringsspillet »

Den første traileren for Planet Coaster ble vist frem på E3. (Video: Frontier Developments)

Kommentarer (2)

Forsiden akkurat nå

Til toppen