Playerunknown's Battlegrounds er ute på iOS og Android

Skytespillets mobilversjon har omsider ankommet vår del av verden.

Gamer.no/Andreas Klebo-Espe

Oppdatering 10:40: Da ser det ut til at PUBG Corp. har lagt til europeiske servere, som bør bedre opplevelsen betraktelig her til lands.

Opprinnelig sak følger.

Spillere som ikke får nok av jakten på kyllingmiddager i Playerunknown's Battlegrounds kan nå ta med seg opplevelsen hvor enn de går. PUBG Corp. rullet denne uken ut mobilversjonen av det populære skytespillet, som er tilgjengelig helt gratis for både iOS og Android.

Nå kan du jakte kyllingmiddag på mobilen.
Gamer.no/Andreas Klebo-Espe

I skrivende stund har PUBG Moblie kun servere i Nord-Amerika og Asia, og det dukker heller ikke opp ved søk i app-butikkene. Man kan imidlertid klikke på følgende lenker fra en telefon eller et nettbrett for å få fatt på spillet:

Informasjon om systemkrav finner du på de respektive butikksidene.

Bevarer originalopplevelsen

PUBG på mobil leverer en opplevelse som er ganske lik den man får på PC og Xbox One. 100 spillere daler ned på øya Erangel – enten hver for seg eller i grupper på to eller fire – der de må finne våpen og annet utstyr og kjempe for å være den siste som står igjen.

Det hele er selvfølgelig tilpasset for berøringskontroller, og man beveger figuren sin med en virtuell spak på venstre side av skjermen, og sveiper rundt for å se seg om. Essensielle handlinger som skyting, hopping og dukking utføres ved å trykke på knapper på høyre side av skjermen.

Som med PC- og Xbox One-utgavene tilbyr PUBG på mobil så langt ingen form for spilling på tvers av plattformer. PUBG Corp. kan imidlertid finne på å legge det til etter hvert, ettersom kryssplattformspilling mellom mobil, PC og konsoll er tilgjengelig i konkurrenten Fortnite.

Epic Games' battle royale-spill er i gang med betatesting på iOS.
Spillere som ønsker å delta kan fortsatt registrere seg »

Siste fra forsiden