Playerunknown's Battlegrounds gruser Overwatch

Soper inn nesten dobbelt så mye som Blizzards storsatsing.

Playerunknown's Battlegrounds omsatte for svimlende 712 millioner dollar i 2017.
Bluehole

Bransjenettstedet Gamesindustry.biz har gått gjennom den siste rapporten fra Superdata Research og funnet noen oppsiktsvekkende tall for spillåret 2017. På bare åtte måneder har Playerunknown's Battlegrounds (PUBG) håvet inn svimlende 712 millioner dollar gjennom salg av spillet og mikrotransaksjoner. Det tilsvarer rundt 5,7 milliarder kroner.

Ikke dårlig for et helt nytt spill fra en til nå relativt ukjent utvikler. Enda mer imponerende blir det når man sammenligner med andre spill som også har en startkostnad (såkalte gratisspill er et eget marked). PUBG alene sto for hele 12 prosent av all omsetning på PC-markedet og innkasserte nesten dobbelt så mye som nummer to på listen, Blizzards Overwatch. Overwatch måtte nemlig nøye seg med «kun» 382 millioner dollar i inntekter.

Les også: PUBG har nådd enda en milepæl på Xbox One – utvikleren feirer med belønning til spillerne

Interessant nok var det et eldre spill som er det mest lukrative. Grand Theft Auto V omsatte for hele 521 millioner dollar, sannsynligvis mest på grunn av flerspillerdelen Grand Theft Auto Online. Ikke rart at det neste spillet i serien lar vente på seg. Det var også 9 millioner med enn hva nestemann på listen, Call of Duty: WWII, kunne skilte med, men på den andre siden omsatte denne franchisen samlet sett for 951 millioner dollar.

Dette blekner imidlertid mot omsetningen innen gratisspill. Mens spillbransjen samlet sett (e-sport og spillrelatert strømming inkludert) omsatte for 108,4 milliarder dollar i 2017, kom hele 75 prosent av disse inntektene (rundt 82 milliarder dollar) via kjøp i såkalte gratisspill uavhengig av plattform.

Ser man på de ulike plattformene, viser det seg at mobilsektoren er den klart største. I 2017 omsatte mobilsektoren for 59,2 milliarder dollar, PC-sektoren for 33 milliarder dollar og konsollsektoren for 8,3 milliarder dollar.

Hvordan tror du 2018 blir for spillbransjen? Vi vil høre din mening i kommentarfeltet!

Siste fra forsiden