PlayStation 4-eksklusive Deep Down blir gratisspill

Det dystre rollespillet benytter omstridt finansieringsmodell.

Etter å ha vist frem Deep Down for første gang tidligere denne månedene, har Capcom kastet ut nok en stor nyhet om spillet under Tokyo Game Show forrige uke. Det dystre rollespillet tar nemlig et byks vekk fra butikkhyllene, og omfavner istedet gratisspillmodellen. Det er enda ikke kjent hvilken vri spillet gjør på den omstridte finansieringsmodellen.

Nyheten ble bekreftet av Sony-sjef Shuhei Yoshida over Twitter (via GameSpot), som kunne legge til at en åpen betatest begynner nært PlayStation 4-lanseringen. Dette betyr nok at betatesten ikke begynner før i februar neste år, ettersom det er da Japan får den nye konsollen i hus.

New York anno 2094

Da produsent Yoshinori Ono viste frem spillet for et par uker siden, kunne han avsløre at det dystre fantasyeposet egentlig utspiller seg i fremtidens New York, i 2094. Dragene og sverdsvingingen skal være knyttet til minner, som hovedpersonene på ett eller annet vis skal ha tilgang til.

Deep Down. (Bilde: Capcom)

I tillegg viste Capcom samarbeidsspilling og mørk korridorvandring, og virket mer enn noe inspirert av Dark Souls. Tilfeldig genererte gjenstander og fiender er siste løkke på båtsmannsknuten som utgjør det vi vet om Deep Down så langt.

Det er ikke kjent når Deep Down slippes – først har Capcom en betatest å gjennomføre. PlayStation 4 får vi europeere likevel tilgang på allerede 29. november.

Les også: Her er de første Deep Down-detaljene Les også: Vi har testet PlayStation 4

Siste fra forsiden