PlayStation 4 kan bli avduket denne måneden

Sony forteller at vi får «se fremtiden».

Natt til fredag lurte Sony og PlayStation ut en liten nettside med en video (som du kan se nederst i artikkelen). Videoen viser PlayStation-konsollenes ikoniske DualShock-knapper, og tittelen bedyrer at vi får «se fremtiden» allerede den 20. februar.

Samtidig har spilljournalister fått en invitasjon til et arrangement kalt PlayStation Meeting som skal holdes i New York samme dato. Invitasjoner skal også ha blitt sendt til investorer.

Neste PlayStation?

Etter alt å dømme får vi se Sonys neste konsoll i en eller annen form under arrangementet, men utover det er det vanskelig å vite akkurat hva vi kan vente oss. PlayStation Meeting er en årlig begivenhet for Sony, og om vi får se neste PlayStation i februar er det heller ikke første gang elektronikkgiganten viser frem ny maskinvare under et av møtene. I 2011-møtet viste Sony for eksempel frem PS Vita for første gang.

Dermed kan det se ut som om Sony-sjef Kaz Hirais spilte oss et lite puss da han for et par uker siden sa at de kom til å vente med å vise konsollen til Microsoft la kortene på bordet.

Ifølge The Wall Street Journal (via The Verge) skal Sony ikke bare avduke den nye konsollen under konferansen i februar, men også slippe konsollen ut på markedet i løpet av året. Videre forteller avisen at Sony planlegger å legge inn flere sosiale spillfunksjoner i maskinen , og at Sony har fokusert mer på hvordan de kan forandre spillerinteraksjon enn på å heve ytelsen betraktelig.

Ny håndkontroller?

Som vanlig er før konsollanseringer flommer det over av rykter. Tidligere i januar dukket det for eksempel opp et rykte om at Sony kom til å vrake den tradisjonsrike DualShock-kontrolleren og heller satse på en håndkontroller med trykkfølsom LCD-skjerm på forsiden og biometriske sensorer på baksiden.

Også maskinens ytelsesspesifikasjoner har vært gjenstand for spekulasjon og hviskeleken. I høst lovet flere utviklere at de hadde fått tilsendt utviklermaskiner som kunne gi et pekepinn på hva konsollen kunne komme til å inneholde.

Les også: Sony: – Hvorfor være først ute med ny konsoll? Les også: – Utviklere har fått PlayStation 4-maskinvare

Siste fra forsiden