Podkast: Vi minnes de første Need for Speed-spillene

Ukens Retro Crew handler om eksotiske politi-og-røver-feider på 90-tallet.

Med sitt fokus på spenstige sportsbiler, eksotiske miljøer og fengende musikk ble Need for Speed-spillene raskt en publikumsfavoritt på 90-tallet. Fra originale Road & Track: The Need for Speed og Hot Pursuit, til storsuksessen Porche Unleashed og Underground, har serien skaffet seg mange fans og blitt synonymt med den type bilspill som lever midt mellom simulator- og arkadeopplevelsen.

Raske sportssbiler i varierte omgivelser

Skjermbilde fra originale The Need for Speed. (Kilde: Mobygames.com)
Skjermbilde fra Need for Speed: Hot Pursuit III. (Kilde: Mobygames.com)

I denne episoden snakker programvertene om de første spillene i serien frem til Underground. Det som gjerne kjennetegnet de aller første spillene var landeveisløpene som foregikk i mange ulike miljøer. Her kjørte man fra politiet i herlige sportsbiler på snødekte fjell, i vakre daler dekket av høstfarger, midt i knustørre ørkenområder eller ved solrike middelhavet. Det var ingen baneløp, kun punkt-til-punkt-løp,og bakteppet var som oftest en eller annen underlig historie utviklerne hadde klekket ut.

Electronic Arts har alltid vært flinke med musikken i sine spill, og Need for Speed-serien er intet unntak. Alt fra jazz, techno, trance og rock har preget lydbildet der man har rast av gårde i utrolige hastigheter.

Bak mikrofonen denne gangen hører vi som vanlig Jostein Hakestad og Stian Askeland, men de har også med seg Filip Gahnstrøm og Esben Tipple fra Rad Crew.

Programleder Jostein har litt problemer med å akseptere Underground som et retrospill. Hva synes du? Gi oss gjerne om dine minner fra Need for Speed-serien i kommentarfeltet.

Gått glipp av tidligere episoder?

Retro Crew et nettradioshow som dedikeres til gamle spill, konsoller og maskiner, laget av Rad Crew i samarbeid med Gamer.no. Det er produsert 42 episoder til nå, og her er de tre forrige:

Episode 41: Hør uforglemmelig spillmusikk fra Sega Mega Drive
Episode 40: De ultravoldelige spillene på 90-tallet
Episode 39: Castlevania: Symphony of the Night

Hver episode er tilgjengelig gjennom iTunes-strømmen og RSS-strømmen til Rad Crew, og du kan laste den ned som MP3-fil her.

Siste fra forsiden