Pokémon GO blør brukere – har mistet hver tredje aktive spiller

Samtidig synker nedlastinger og tidsbruk kraftig.

Er Pokémon GO på vei ut?
Niklas Plikk, Gamer.no

Det som går opp, må komme ned før eller siden – også Pokémon GO. Sommerens store farsott kunne smykke seg med om lag 45 millioner daglige aktive brukere i juli, men nå har brukertallet sunket til like over 30 milioner. Dette melder Bloomberg, basert på data fra Sensor Tower, SurveyMonkey og Apptopia.

Grafen peker nedover for Pokémon GO.
Axiom Captial Management

Datasankingstjenestene viser videre nedgang i antall nedlastinger, brukertid og engasjement, så det kommer neppe et stort påfyll med det første.

Samtidig viser Google Trends – som viser hvor ofte noe søkes på over en tidsperiode – at interessen for såkalt «augmentet reality» også faller tilbake. Som investorfirmaet Axiom Capital Managment forteller til Bloomberg er dette ikke bare et dårlig tegn for Pokémon GO, men for spill som blander inn virkelighet i opplevelsen som helhet. «Virtual realty», som har slitt med å ta helt av etter lanseringene av VR-brillene Oculus Rift og HTC Vive tidligere i år, faller faktisk mye mindre.

Når alt kommer til alt er det likevel imponerende med 30 millioner brukere i baklomma, men den gradvise nedgangen gir ingen tegn til å avta med det første.

Sommerhit

Pokémon GO ble sommerens store app-farsott, og å se folk traske rundt med hodet i mobilskjermen på jakt etter lommemonstrene var et svært vanlig syn i sommermånedene.

Alt har likevel ikke vært fryd og gammen. Utvikler Niantic mistet en god del av den harde kjernen da de fjernet sporingsfunksjonen fra spillet, uten å tilby en fullverdig erstatning, samtidig som de stengte ned tredjepartsnettsider som lot brukere spore opp Pokémon på et kart. En ny og annerledes sporingsfunksjon er på vei, og testes for øyeblikket i utvalgte regioner.

Denne uken kom det også en ny oppdatering som gjorde Team Leadere – de tre fargekodede figurene som leder hvert av de tre lagene i Pokémon GO – mer nyttige. Ifølge oppdateringsbeskrivelsen kan spillere nå få informasjon om sine pokémons styrker og svaketer fra lederne, slik at man vet hvilke som er mest egnet for kamp. Niantic har også fortalt at de ønsker å oppdatere spillet med flere funksjoner over tid.

Les kommentar: Pokémon Go er et dårlig spill. Alt annet gjør det derimot veldig, veldig riktig »

Siste fra forsiden