Temtem

Pokémon-inspirert MMO topper salgslista på Steam

Temtem nyter tidlig popularitet tross noen startvansker.

Tidligere denne uken lanserte Humble Bundle og utvikler Crema et nytt nettrollespill med tydelig inspirasjon fra Pokémon. Temtem – som spillet heter – er foreløpig kun tilgjengelig i early access, men det har ikke hindret spillere i å hive seg på.

Slik fungerer Temtem. (Video: Humble Bundle)

I skrivende stund ligger Temtem helt øverst på bestselgerlista til Steam, foran blant annet The Witcher 3, Star Wars Jedi: Fallen Order og Grand Theft Auto V – som alle er på tilbud.

Faktisk har pågangen vært så stor at Crema har slitt med å holde tritt. Serverne har flere ganger krasjet som følge av den uventet store spillerstrømmen, men teamet har jobbet på spreng og melder nå om økt serverkapasitet og ingen køer for å komme inn.

Pokémon-MMO

Temtem beskrives av Crema som et MMO-eventyr der man fanger skapninger i ulike fasonger og størrelser, som man deretter tar med ut i kamp. Ikke overraskende har spillet høstet mang en sammenligning med Pokémon-serien, og basert på spillets veldig positive brukeranmeldelser er dette mer en bare en blek kopi.

Temtem.
Humble Bundle

Spillet er satt til en fargerik verden der spillere, eller «tamers», kan utforske alene eller sammen med venner. Ved siden av å fange monstre kan man utføre oppdrag, kjempe mot den onde klanen Belsoto og kjøpe og innrede hus. Temtem byr også på konkurransebaserte kamper mellom spillere, der hver tamer stiller med fem monstre.

Crema har foreløpig ikke satt noen endelig lanseringsdato for Temtem, og har kun som mål å slippe fullversjonen når alt er klart. Basert på nåværende estimater vil det bli tidligst sommeren 2021.

Pokémon Sword og Shield får nye utvidelser i år.
To ekspansjoner er på vei med flere monstre og nye områder »

Siste fra forsiden