Porsche svir gummi i Forza 4

I dag fikk bilspillet 30 nye modeller.

Det er ikke alltid like lett å lage bilspill. Man kan ikke bare velge og vrake mellom alt som finnes av bilmodeller, men må forhandle seg frem til potensielt dyre lisensavtaler med de ulike fabrikantene. Noen ganger er disse avtalene eksklusive, slik at kun ett spill eller én bilspillprodusent kan bruke spesifikke modeller.

Slik var det med Porsche og Ferrari. Electronic Arts hadde sikret seg rettighetene til den tyske fabrikanten, mens Microsoft hadde sikret seg rettigheten til de italienske fartsglisene. Da Microsoft hindret Electronic Arts i å bruke Ferrari-biler i Shift 2: Unleashed, svarte Electronic Arts med å hindre Microsoft i å bruke Porsche-biler i Forza 4. Dermed ble Forza 4 lansert uten en eneste Porsche-modell.

Etter mye om og men kom likevel Forza-skaperne til enighet med Electronic Arts, og resultatet kan Forza 4-eiere kjøpe i dag. Pakken inkluderer 30 Porsche-modeller, fra klassikeren 550A Spyder som kom i 1956 til 2012-modellen Porche 911 GT2 RS. De aller fleste av disse bilene fant opprinnelig veien til Forza Motorsport 3, men en håndfull er nye for serien.

– Vi har jobbet veldig hardt for å få Porsche tilbake til Forza Motorsport, og i mai kommer vi til å slippe Porsche Expansion Pack. Denne inkluderer 30 Porscher, medregnet syv nye som aldri har vært med i Forza Motorsport før, sa Turn 10-sjef Dan Greenwalt til Gamer.no da pakken opprinnelig ble annonsert.

Pakken inkluderer også 20 Porsche-fylte karriere-events, og muligheten til å kjøre mot Porsche-modeller i eksisterende løp. Prisen er 1600 Microsoft-poeng, som vil si cirka 120 kroner. Hvis du er Forza 4 VIP-medlem får du rabatt.

Les også: Anmeldelse: Forza Motorsport 4
Les også: Ny milepæl for Project Cars
Les også: Bilspill for Ferrari-frelste

Siste fra forsiden