– Project Ogre har en åpen verden

Metal Gear Solid-skaper Hideo Kojima om sitt nye storprosjekt.

Metal Gear-skaperen Hideo Kojima har et nytt prosjekt på gang, og nå har utviklingen kommet så langt at han har begynt å hinte litt om spillet sitt.

Twitter-profilen sin har han blant annet publisert to bilder, et av en soldat som sniker seg rundt en stridsvogn i et tilsynelatende tørt fjellmiljø, og et av hvordan Kojima Productions har klart å oversette utseendet til en av sine ansatte fra virkeligheten til spillmotoren.

Nå har den profilerte spillskaperen snakket litt med CNN om det nye prosjektet sitt. I et telefonintervju som foregikk via oversetter sa han blant annet følgende:

– Spillet jeg lager har en veldig bred inngang, en veldig åpen inngang. I stedet for å lage noe veldig filmatisk planlegger jeg å lage noe veldig fritt.

Spillets kodenavn er Project Ogre, og CNN fikk det beskrevet som et spill satt til en åpen verden, som spillerne får utforske fritt. Det skal være mulig å stadig finne nye eventyr og ting å oppdage, og man skal kunne spille det i så mye som hundre timer.

Skal vi dømme etter det første bildet ser det ut som spillet finner sted et eller annet sted i midtøsten. Det er uklart om det er snakk om et Metal Gear-spill eller noe helt annet. I et november-intervju med det britiske PlayStation-magasinet sa Kojima følgende:

– Det er litt annerledes enn spillene jeg har laget frem til nå. På overflaten ser det ganske likt ut, men når du kommer inn i det vil det by på en annen opplevelse. Jeg håper folk gleder seg til det.

Vi aner ikke når spillet kommer, men det er nok en stund til.

Siste fra forsiden