Project Reality blir frittstående spill

Den populære Battlefield 2-modifikasjonen utvikler seg i egen retning.

Project Reality er en modifikasjon for Battlefield 2 laget for å gjøre det populære skytespillet mer realistisk. Alt fra hvordan våpnene fungerer til brukergrensesnittet og spillfunksjonene har blitt endret for å skape «et mer realistisk krigsmiljø med fokus på lag- og samarbeid». Senere har det også kommet en Project Reality-modifikasjon for det allerede temmelig realistiske ArmA II.

Fra modifikasjon til eget spill

Nå har utviklerne annonsert at Project Reality vil danne grunnlaget for et nytt skytespill. Project Reality 2 skal være et flerspillerskytespill som kjører på CryEngine. Det vil være gratis å spille, og utviklernes mål skal være å skape det mest realistiske, involverende og krevende skytespillet til nå. Fokus vil som før være på lagarbeid og taktikk.

Arbeidet på Project Reality 2 ble startet i fjor sommer. Utviklingen tar lenger tid enn tidligere, fordi det å lage et frittstående spill involverer langt mer arbeid enn det å lage en modifikasjon. En versjon for intern testing skal være klar om cirka to måneder, og denne vil støtte spillmodusen «advance and secure». Den første versjonen får en ny versjon av Fools Road-kartet som finner sted i Tsjetsjenia, og et kart hvor handlingen øst i Laskar Gar i Afghanistan. I tillegg inkluderer den et treningskart.

Senere kommer et kart basert på den spanske byen Sant Elm. I utgangspunktet jobber utviklerne med de britiske militære styrkene, de amerikanske styrkene og en opprørsfraksjon.

Mer informasjon om det kommende prosjektet finner du på Project Reality-nettstedet.

Les også: Anmeldelse av militærsimulatoren ArmA II
Les også: Sniktitt på Battlefield 4

Siste fra forsiden