PS Vita TV er Sonys svar på Apple TV

Spiller PS Vita-, PlayStation- og PSP-spill, og støtter streamingtjenester.

Mot slutten av sin pressekonferanse mandag morgen avduket Sony PS Vita TV. PS Vita TV er en liten boks du kobler til TV-en som lar deg spille PS Vita-spill, samt bruke streamingtjenester som Hulu, Music Unlimited and Nico Nico. Det er nærliggende å tro at streamingtilbudet vil være tilpasset hver region, om Sony skulle finne på å lansere enheten utenfor Japan.

I tillegg vil den lille boksen – ifølge Sonys trailer – la deg spille PlayStation 4-spill på en annen TV, via streaming på lokalt nettverk.

PS Vita TV med Dual Shock 3. (Bilde: Sony)

PS Vita TV er den minste PlayStation-enheten på markedet så langt, med et mål på 6 centimeter i lengde og 10 centimeter i bredde. Enheten har porter for USB 2.0, HDMI som støtter 720p, 1080i, og 480p Ethernet, samt minnekortinnganger for PS Vita-minnekort og -soill

Den frittstående enheten kommer til Japan 14. november, med en prislapp pålydende 9954 yen, noe som tilsvarer om lag 600 kroner. Det er ikke kjent om enheten kommer til Norge.

I konkurranse med Apple TV og Google Chromecast

PS Vita TV minner mye om lignende streamingløsninger som har kommet på markedet de siste årene. Mest kjent er nok Apple TV, som vi i Norge først fikk i 2011. Av nyere dato kan vi nevne Googles Chromecast, som vårt søsternettsted Hardware.no var svært begeistret over i sin test.

Også minikonsollen Ouya kjenner nok litt på presset. At Sonys PS Vita TV kan spille PS Vita-spill, samt eldre PlayStation- og PSP-spill, gjør den nok attraktiv for spillere som er ute etter et billigere alternativ enn de dyre stuekonsollene.

PS Vita TVs inn- og ut-porter. (Bilde: Sony)

Ny PS Vita, og PlayStation 4-dato i Japan

I tillegg til PS Vita TV avduket Sony en nydesignet PS Vita som er tynnere og lettere. Håndholdtkonsollen kommer til Japan den 10. oktober, mens det ikke er kjent om eller når den kommer til vestlige land.

Sony kunne også fortelle at hjemlandet Japan ikke får tak i PlayStation 4 før 22. februar 2014. Dermed tyder alt på at Sony prioriterer resten av verden først: Nord-Amerika er først på ballen med lansering 15. november, mens vi i Europa kan gå til innkjøp av konsollen 29. november.

Les også: Nå får PS Vita sin første nydesign Les også: Nesten alle PlayStation 4-spill kan spilles på PS Vita

PS Vita TV-trailer.
Les også
Sony fikk hjelp av skytespillutviklere til å designe DualShock 4

Siste fra forsiden