PS3-eiere må vente på Dungeon Defenders

Derfor er spillets PS3-versjon forsinket i vår del av verden.

Det fargerike forsvarsspillet Dungeon Defenders ble lansert på Xbox Live Arcade, Steam og den amerikanske PlayStation Network-butikken i forrige uke, men har fortsatt ikke dukket opp i Europa.

Nå har Doug Kennedy, som er sjef i utgiver Reverb Publishing, fortalt nettstedet Eurogamer hvorfor europeiske PS3-eiere må vente:

– Sony Computer Entertainment Europe og Sony Computer Entertainment America har ulike kvalitetstester. Vi passerte den strenge kvalitetstesten til SCEA, og sendte en rimelig lik versjon til SCEE. Vi jobber med SCEE for å få deres godkjennelse, men de har en annen prosess og bestemte seg for å be om endringer i spillet.

I stedet for å forsinke utgivelsen i de andre markedene valgte utvikleren å ferdigstille det for disse først, slik at spillet ble lansert som planlagt på Steam, Xbox Live Arcade og den amerikanske PSN-butikken. Nå konsentrerer de seg om å gjøre endringene SCEE har bedt om.

– Vi håper å få spillet lansert på PlayStation 3 i Europa innen kort tid, sier Kennedy.

Spillet har forøvrig vært en stor suksess for den ferske utgiveren, og mens konsollversjonene har oppnådd «svært gode tall» har de solgt 200 000 kopier av spillet på Steam i løpet av uken som har gått siden lanseringen.

Tårnforsvar og action

Dungeon Defenders er et actionrollespill som blander inn elementer fra «tower defense»-sjangeren. Du spiller en helt som må bekjempe stadig større horder av fiender og monstre, i 15 forskjellige arenaer. For å gjøre jobben litt lettere får du mulighet til å konstruere en rekke forskjellige forsvarsverker.

Du kan også få med deg en venn eller tre, både lokalt og via nettet, og samarbeide med dem om forsvaret. Spillet har rikelig med muligheter for å skreddersy figuren din, med ulike oppgraderinger som du får tilgang på etter som han (eller hun) får erfaring.

Et interessant element er at Dungeon Defenders tillater spilling på tvers av plattformer. PC- og PlayStation 3-spillere skal kunne samarbeide, en mulighet man sjelden ser i spill til denne generasjonen konsoller.

Siste fra forsiden