PSN-spill virker ikke på PlayStation 4

Men Sony streber etter å finne en løsning.

Ifølge spillbladet Edge har Sony-sjefen Shuhei Yoshida bekreftet at PlayStation Network-spill ikke kommer til å la seg overføre til PlayStation 4 uten videre. Planen er dog å gjøre innholdet tilgjengelig på en annen måte. Antageligvis betyr dette at Sony ser på muligheten for å strømme spillene på en eller annen måte via Gaikai-nettverket, slik planen er med spill PlayStation 3 og og eldre konsoller. Sony vil også prøve å gjøre tilgjengelig enkelte spill som ikke krever omfattende emulering.

Dette er sikkert et stort skår i gleden for alle som har anmasset seg et stort digitalt bibliotek på PlayStation 3 over årene Vi får bare krysse fingrene for at Sony makter å løse dette på en tilfredsstillende måte i god tid før konsollen slippes, og at PlayStation Network-utgivelsene fra de siste sju årene ikke ender sitt liv på PlayStation 3.

Du kan glemme å spille Journey på PlayStation 4 inntil videre.

Fra før av er det kjent at PlayStation 3-spill ikke vil kunne spilles av uten videre på PlayStation 4. At PlayStation Network-spill heller ikke greier konsollgenerasjonshoppet er derfor ikke så veldig overraskende – men ikke mindre trist av den grunn.

Komplekse PlayStation 3

Ikke uventet er det PlayStation 3-maskinvaren som har skylden i at PlayStation Network-titlene ikke blir tilgjengelige. Den kompliserte maskinvaren har ifølge utviklere og utgivere skap trøbbel i flere år, og når Sony nå velger å gå mot en annen struktur blir det vanskelig å åpne opp for tilfredsstillende emulering.

Dette er heller ikke første gang Sony har brent seg på bakoverkompitabilitetsproblematikk. Før lanseringen av PS Vita var planen å konvertere alle fysiske PlayStation Portable-spill digitalt ved hjelp av et program som registrerte spillet. Dette ble gjennomført i Japan, mens Europa og Amerika ikke fikk se snurten av et slikt initiativ. Grunnen skal ha vært kostnader og mangel på etterspørsel.

Les også: PlayStation 4 er annonsert Les også: Disse utviklerne lager spill til PlayStation 4

Siste fra forsiden