Psykedeliske Dyad ute på PC

Dyad byr på en overdose av lyd og farger.

Det har vært litt av en uke for nedlastbare PC-spill. Først kom det unike overlevelseseventyret Don't Starve, så kom den kritikerroste IGF-vinneren Monaco, og deretter dukket PSN-favoritten Dyad opp for Windows – med versjoner for OSX og Linux underveis.

Dyad beskrives som et abstrakt racingspill hvor det ikke er noen virtuell gasspedal som sørger for at farten din holdes oppe. I stedet må du samhandle med dine fiender på forskjellige måter for å oppnå hastighet. Dermed gis spillet et slags hjernetrimelement, og ifølge spillets skaper betyr det at du «kjører fort ved å gjøre smarte valg, ikke ved å memorisere statiske baner».

Hva skjer her?

Fargesprakende underholdning

Handlingen foregår i en fargerik tunnel, og det lekes med tanken om at du er en liten partikkel i en partikkelaksellerator. Mens du spiller genererer spillet et lydspor basert på det som skjer på skjermen.

Da Dyad ble lansert for PlayStation 3 fikk det mye ros. PC-versjonen skulle egentlig ha kommet i mars, men siden spillet i stor grad er utviklet av én mann ble lanseringen utsatt da han fant ut at det å være nybakt far ikke alltid lar seg kombinere så godt med spillutvikling.

Nå som de første kritiske ukene av farskapet er overstått har han fått mer tid, og dermed kan Dyad kjøpes på Steam (med «achievements»), GOG (uten DRM) og det offisielle nettstedet (også uten DRM).

Les også: Anmeldelse: Child of Eden

Siste fra forsiden