Playerunknown's Battlegrounds

PUBG-flyene har kommet for å bli

Oppdatert: PUBG Corp. har avduket spillets neste kart.

PUBG Corp.

Oppdatering 09:15: PUBG Corp. har offisielt dratt sløret av battle royale-spillets nye kart, som altså skal hete Karakin. Dette blir et lite kart, på kun fire kvadratkilometer – sammenlignet med 64 kvadratkilometer på Erangel og 16 kvadratkilometer på Sanhok.

Slik ser Karakin ut.
PUBG Corp.

Karakin byr på battle royale-kamper for 64 spillere. Mye er ellers likt som på de andre kartene, men en ny Red Zone-variant skal skape utfordringer for spillere. Black Zone, som den heter, kan nemlig ødelegge bygninger. Sitter du midt i uværet er det ikke lenger trygt å bli sittende i huset ditt. Her må man vekk.

I tillegg har enkelte bygninger ødeleggbare vegger og tak, som gir spillere enda et sted å ta seg inn – eller beskytte om man holder bygningen. Disse flatene kan ødelegges med såkalte Sticky Bombs, og PUBG Corp. lover også diverse hemmeligheter for ivrige bombeentusiaster.

Takket være Black Zone kan Karakin-landskape endre seg fra kamp til kamp.
PUBG Corp.

Karakin er tilgjengelig for testing nå, via spillets testservere. Offisiell lansering blir 22. januar. Som nevnt tidligere vil vinterkartet Vikendi roteres ut med introduksjonen av Karakin, men det skal vende tilbake etter hvert.

Opprinnelig sak følger.

En fersk oppdatering for Playerunknown's Battlegrounds introduserer Motor Glider-flyet til spillets vanlige servere. Flyene var tidligere kun tilgjengelige i en separat modus, men nå blir de altså å se i standardkamper på Erangel og Miramar.

I en melding på spillets nettsider forteller utvikler PUBG Corp. at Motor Glider vil fungere omtrent som tidligere, med to store unntak. Først og fremst vil ingen av flyene ha bensin ved kampstart, slik at spillere blir nødt til å finne bensin før de kan ta av.

Den andre store endringen er at flyene kan dukke opp på flere steder, men sjansen for at det står et fly på en gitt plass er kun 25 prosent – sammenlignet med 100 prosent fra den opprinnelige Motor Glider-modusen.

Flyene er i utgangspunktet kun tilgjengelig på PC, men kommer til konsollversjonene ved starten av spillets neste sesong.

Nytt kart på vei

I andre PUBG-nyheter har utvikleren begynt å hinte om et nytt kart. Ifølge den offisielle Twitter-kontoen skal det hete Karakin, mens ubekreftede rykter hevder at kartet vil brukes for en splitter ny deathmatch-modus.

Traileren nedenfor viser flere nyheter forbundet med det nye kartet, inkludert rakettkastere og ødelegging av bygninger. Hvordan det fungerer i praksis får vi se 22. januar, når sesong 6 skal lanseres.

Les også
Anmeldelse: Playerunknown's Battlegrounds

Mens ett kart skal inn må et annet ut, og community-sjef «Hawkinz» kunne tirsdag fortelle at det er vinterkartet Vikendi som skal vike. Ved begynnelsen av PUBGs neste sesong vil Vikendi forsvinne fra kartrotasjonen, men det blir ikke borte for godt og fans kan fortsatt besøke vinterlandskapet gjennom custom games-modusen.

Mannen bak PUBG er i gang med et nytt prosjekt.
Playerunknowns neste spill blir ikke et skytespill »

Siste fra forsiden