Rare-veteraner lager indie-spill

I Tengami får du utforske en vakker papirverden.

Nyamyam er en uavhengig britisk utvikler startet av en gruppe veteraner fra Microsoft-eide Rare. Nå har de kunngjort sitt første spill, Tengami.

Tengami vil debutere for iPad tidlig neste år, og kommer til PC og Mac senere. Det er et eventyr satt til en magisk, japansk utbrettsbok, og er tungt inspirert av origami-kunst og klassiske, japanske eventyr. Både handlingen, gåtene og grafikkstilen bærer preg av dette, og vi loves et eventyr fullt av gåtefulle mysterier.

Ser ut som Amaterasu er på besøk.

Verden kan manipuleres på mange forskjellige måter. Noen deler er bevegelige, andre kan brettes ut slik at omgivelsene forandres helt. Felles for mekanismene i spillet er at imidlertid de alle vil være mulige å gjenskape ved hjelp av saks og papir.

– Da jeg var barn likte jeg utbrettsbøker. Jeg var fascinert av hvordan de åpnet og lukket seg, og mekanikken i dem. Vi fant ut at vi ville kombinere en tradisjonell japansk stil med mekanismene fra utbrettsbøker, sier Phil Tossell, som er programmerer og designer på Tengami, til nettstedet Modojo.

Tengami er ikke det eneste kommende spillet som foregår i en papirverden. På Gamescom avslørte skaperne av Little Big Planet at de arbeidet med et lekkert, Vita-eksklusivt spill ved navn Tearaway.

Les også: Disse indie-spillene bør du prøve
Les også: Microsoft stogga Killer Instinct 3

Slik ser spillet ut.

Siste fra forsiden