Resident Evil 4, 5 og 6 kommer til Xbox One og PlayStation 4

Capcom feirer 20 år med grøsserserien.

I mars feirer Resident Evil 20-årsjubileum, og i den anledning henter Capcom frem tre av seriens tidligere spill og gir dem ut på Xbox One og PlayStation 4. Først ut er Resident Evil 6, som slippes 29. mars, deretter følger Resident Evil 5 til sommeren, før det hele rundes av med Resident Evil 4 en gang utpå høsten.

Det var nok av spillbare figurer i Resident Evil 6.
Capcom

Inkludert i den nye konsollutgaven av Resident Evil 6 er alt ekstrainnholdet som ble gitt ut for spillets eldre versjoner, med blant annet flere spillmoduser og brett. I tillegg får man med diverse klesplagg for spillfigurene, som tidligere kun var tilgjengelig fra nettsiden Residentevil.net.

Foruten lanseringsvinduene har Capcom foreløpig ikke gitt oss noen detaljer om nyutgivelsene av Resident Evil 4 og 5.

Flere nyversjoner

Porteringen av de tre spillene til nye konsoller er nok et ledd i Capcoms relanseringsprosjekt av sine gamle spill. Tidligere i år lanserte utvikleren HD-versjoner av Resident Evil og Resident Evil Zero, og en nyversjon av Resident Evil 2 ble annonsert i fjor sommer.

Hvilke planer Capcom har for seriens fremtid har de ikke offisielt bekreftet, men etter en rekke sidesprang kan Resident Evil nå være på vei tilbake til sine røtter.

Seriens produsent, Masachika Kawata, innrømmet i fjor at serien i stor grad har gått bort fra grøsserelementene som gjorde de første spillene så populære, og hintet til mer grøss og gru i fremtidige spill.

I mai får vi et Resident Evil-skytespill.
Umbrella Corps kommer til PC og PlayStation 4 »

Siste fra forsiden