Resident Evil-skaperen lager nytt skrekkspill

Skyrim-studioet hjelper Shinji Mikami med «Zwei».

Shinji Mikami er først og fremst kjent som mannen bak den populære skrekkserien Resident Evil, men gjennom nesten 20 år i spillskapet Capcom har han også bidratt til serier som Devil May Cry og Phoenix Wright.

For to år siden forlot han den japanske giganten for å stifte sitt eget studio Tango Gameworks, som senere ble oppkjøpt av ZeniMax. Nå er det endelig klart hva han har holdt på med siden han ble en del av den amerikanske familien.

Er dette et bilde fra Zwei?

Ifølge spillbladet Famitsu (via Siliconera) Mikami og Tango jobber angivelig med et nytt skrekkspill med kodenavnet «Zwei».

Lite er kjent om prosjektet så langt, men det skal være klart at Skyrim-studioet Bethesda Softworks, som også eies av ZeniMax, skal hjelpe til med utviklingen. Det er grunn til å tro at det lener seg i retning action, etter at produsenten har uttalt at «survival horror»-sjangeren blir for smal.

Erfaren skrue

Siliconera har tidligere fått tilgang til konseptkunst fra Tango Gameworks, som blant annet viser en nedgrodd by a lá Enslaved: Odyssey to the West og The Last of Us. De kan også skilte med flere grimme figurskisser. Det er ikke bekreftet at disse hører til spillet, selv om de unektelig passer godt til sjangeren.

Mange mener at Shinji Mikami endret tredjepersons skytespill-sjangeren for godt med hyllede Resident Evil 4, som ble hans siste spill for Capcom. Skrekkspillet populariserte skulderperspektivet og en spesiell type siktezooming som har blitt ikonisk for sjangeren.

I fjor hjalp han kompisen sin Suda 51 med Resident Evil 4-lignende Shadow of the Damned, et tredjepersons actionspill som hvilte tungt på pervers humor og harselas med amerikansk popkultur. Mikami var også involvert i kritikerfavoritten Vanquish fra 2010.

«Zwei» skal utgis i løpet av 2013 en gang.

Toppbildet er hentet fra en av Tango Gameworks konseptskisser, og hører ikke nødvendigvis til spillet.

Siste fra forsiden