Retro City Rampage til nye formater

Langt flere får glede av den kommende GTA-parodien.

Den spennende GTA-parodien Retro City Rampage har hatt en lang og hard utviklingsperiode. Spillet ble opprinnelig kunngjort som som et Wii-eksklusivt spill, men etter hvert som markedet for nedlastbare Wii-spill forsvant dukket en Xbox 360-versjon også opp. Det var i desember i 2010, og spillet er fortsatt ikke ute på noen av plattformene.

Nå er det klart at spillet kommer til enda flere plattformer. På PlayStation-bloggen til Sony har utvikler Brian Provinciano kunngjort at det skal lanseres både for PS3 og Vita, og på det offisielle nettstedet har en PC-versjon blitt avduket.

Ville GTA sett slik ut om det kom i 1992?

Provinciano er spesielt fornøyd med Vita-plattformen:

– Vita har vært en drøm å utvikle for. Jeg har jobbet med hver eneste konsoll og håndholdt spillmaskin fra det siste tiåret, og Vitas utviklersystem er det beste jeg noensinne har brukt. Sony har gjort alt riktig, fra maskinvaren til verktøyene og støtteløsningene.

Retro City Rampage har ikke fått noen utgivelsesdato enda, men med mindre noe uforutsett skjer skal det komme samtidig til alle plattformene.

I Retro City Rampage spiller du en skurk som må stjele biler, kjøre fra politiet og generelt oppføre deg så uvettig som overhodet mulig. Handlingen foregår i Theftropolis City, og sees ovenfra slik som i de to første GTA-spillene. Presentasjonen er laget i samme stil som konsollspill fra tidlig på nittitallet.

Spillet er løst basert på Grand Theftendo, et hobbyprosjekt fra samme utvikler. Dette var en GTA-klone laget for SNES.

Siste fra forsiden