Retrohyllest i Guild Wars 2

Aprilsnarren ble igjen som en del av spillet.

Det massive online rollespillet Guild Wars 2 ble lansert i august i 2012, og fikk god mottagelse av både fans og anmeldere. I januar hadde spillet solgt over 3 millioner kopier verden over. Det har ingen månedlige avgifter, slik World of Warcraft har, og utvikler ArenaNet legger stadig til nytt innhold til spillet.

Da utvikler ArenaNet begynte planleggingen av Super Adventure Box, var det i første omgang ment som en aprilsnarr. Etterhvert som utviklingen av ideen og det nye innholdet skred frem, likte de det såpass godt at de like gjerne gjorde det tilgjengelig for spillerne.

Tilbake til 80-tallet

Særegen stil.
Kong Padde falt til slutt.

Denne gangen begynner historien med figuren Moto. Den lille fyren er en asura, en av de spillbare rasene i spillet, og han mener at spilling kan brukes som læring. Han befinner seg i Rata Sum, hovedbyen til asuraene. Ved å gå igjennom en portal han har laget havner du i en retroaktig, 80-talls spillverden med firkantet grafikk og musikk fra samme tidsalder. Den visuelle stilen er veldig særpreget, og ulikt det meste man har sett i nettbaserte rollespill tidligere. Lydeffektene går hånd i hånd med grafikken, og er med å skaper den gammeldagse følelsen.

Når du går gjennom portalen erstattes helsen din med tre hjerter, alle gjenstander fjernes og våpenet byttes ut med en pinne. Her skal du hoppe, utforske og slå deg vei gjennom tre ulike nivåer, alle med sin sjefskamp som avslutning. I den firkantede verdenen går mye å utfordringen på å finne rett vei videre, og å greie de mange hoppegåtene underveis.

På vei mot sjefskampen samler du inn såkalte «baubles», myntenheten i Super Adventure Box. Disse kan brukes til å kjøpe blant annet fortsettelsesmynter, som brukes når du har brukt opp de tre livene dine. Du kan også kjøpe bomber og spader for å få tilgang til alle de skjulte områdene og snarveiene som er gjemt omkring på brettene. I tillegg får du kjøpt nytt utseende til våpnene dine, som kan vises til alle og enhver.

Det nye innholdet ble tilgjengelig for alle spillere 1. april, og skal etter planen holdes åpent ut måneden.

Les også: Guild Wars 2 kan komme på konsoll
Les også: Anmeldelse: Guild Wars 2

Siste fra forsiden