Riot lar deg delta i virtuelle opprør

Utviklerne røper planer for folkefinansiert opprørsspill.

Riot er et spill inspirert av ulike demonstrasjoner og opprør som har funnet sted i den virkelige verden, primært i landene rundt Middelhavet. De italienske utviklerne bak spillet gjennomførte tidligere i år en vellykket folkefinansieringskampanje via IndieGoGo, og etter en lengre periode i stillhet har de endelig begynt å snakke mer om spillet sitt.

De forklarer at du får spille Riot i to forskjellige moduser. Du kan nemlig både spille som demonstrantene og politifolkene. Hvis du spiller som demonstrantene vil spillet være svært hurtig, og du må raskt reagere på det som skjer rundt deg. Det blir ikke mye tid til planlegging. Folkemassen oppfører seg på en kaotisk måte, men du kan fortsatt påvirke dem.

Spiller du som politiet blir opplevelsen langt mer strategisk, og du kan gi direkte ordre som styrkene dine da utfører etter beste evne. I begge tilfeller synes utviklerne det er viktig å understreke at Riot er en simulator, som forsøker å gjenskape og skildre måten demonstrantene og politifolkene oppfører seg på i ekte opprørstilstander.

Lag dine egne opprør

Utviklerne lover også at spillet skal lanseres med et redigeringsverktøy som lar spillerne forsøke å skape sine egne scenarier, enten de er basert på virkelige hendelser eller ikke.

Riot skal etter planen lanseres til Android, iOS, Ouya, Windows og Mac OS X. Utviklerne håper å gi ut en betaversjon for Android-versjonen i november. De vil også se om de kan få ut en betautgave på iOS, men tør ikke love noe. Versjonen for Windows og Mac skal betalanseres via Steams Early Access-program på et senere tidspunkt.

Mer informasjon kan du finne på utviklernes blogg.

Les også: Anmeldelse av Fate of the World
Les også: Spilldagbok fra Hidden Agenda

Trailer fra Riot.

Siste fra forsiden