Rockstar ber Take-Two om å roe ned krigen mot Grand Theft Auto V-modderne

Har gjort det mulig å bruke OpenIV igjen.

En flodbølgemodd, for eksempel.
GTA5-Mods.com

Forrige uke skrev vi om at Grand Theft Auto V-utgiver Take-Two gikk til angrep på spillets modifiseringskultur. Utgiverhusets advokater sendte da et «cease-and-desist»-brev til folkene bak moddeverktøyet OpenIV, noe som fikk miljøet til å stoppe opp.

OpenIV er nemlig et verktøy som er spesifikt myntet på å la brukere modifisere alt i enspillerdelen til Grand Theft Auto V, mens Take-Twos advokater peket på at det ifølge dem også kunne brukes for å endre ting i nettdelen Grand Theft Auto Online.

Her er alt vannet borte.
GTA5-Mods.com

Nå melder utvikler Rockstar om at de har snakket med Take-Two for å forsøke å lempe på den harde linjen. I et innlegg på sine sider forteller de at de har fått utgiveren til å gå med på å avstå fra å pusse advokatene sine på modifikasjonsskapere som ikke gjør noe uhumsk.

– Etter diskusjoner har Take-Two sagt seg enige i at de som hovedregel ikke vil gå til sak mot tredjeparts-prosjekter som involverer Rockstars PC-spill som er enspillerfokusert, ikke-kommersielle, og som respekterer de immaterielle rettighetene til andre parter, står det i uttalelsen.

Rockstar understreker at skapere som prøver å modde nettfunksjonalitet med modifikasjoner som får innvirkning på nettdelen av spill, samt skapere som benytter seg av merkevarer og lisenser som de ikke har lov til å bruke, fremdeles vil få pisken.

I etterkant av uttalelsene har OpenIV igjen åpnet verktøyet slik at brukere kan jobbe videre på Grand Theft Auto V-modifikasjonene sine.

Mod på mod

Men er det innafor med en Iron Man-mod?
GTA5-Mods.com

Moddemiljøet skal ha mye av æren for at Grand Theft Auto V har greid å holde seg relevant flere år etter at spillet først kom ut. En haug av modifikasjoner har dukket opp på internett i løpet av de siste årene. Vi har tidligere skrevet litt om en modder som tar over spillet med sin egen telefon, og at gjengen bak OpenIV jobber med å lempe Liberty City fra Grand Theft Auto IV inn i oppfølgeren.

Vi har også fått med oss at skaperen av iCEnhancer, den store grafiske overhalingen av Grand Theft Auto IV, har begynt å snuse på hvilke muligheter Grand Theft Auto V har å by på.

Har du sett hvor liten Grand Theft Auto: San Andreas er i forhold til femmeren?
Så liten var San Andreas' verden sammenlignet med Grand Theft Auto V »

Siste fra forsiden