Sandkasserollespill inspirert av Minecraft

TUG byr på eventyr i en endeløs verden.

TUG er nok et spill som neppe hadde eksistert uten Minecraft, men som ser ut til å bringe med seg nok interessante ideer til at det har livets rett på egenhånd. Som i Minecraft slippes du løs i en uendelig, datagenerert verden, hvor du kan samle ressurser og bygge dine egne bygninger.

Dette er imidlertid et spill med langt sterkere rollespillelementer enn Minecraft, og det kommer til syne allerede når verden skapes. Her får vi for eksempel muligheten til å oppdage tapte sivilisasjoner, mørke mysterier og eldgamle, mektige krefter. Underveis kan du ifølge utviklerne treffe på andre figurer som kan hjelpe deg, og det blir også mulig å få kjæledyr eller temme eksotiske villdyr.

Starter som et barn

Du starter som et lite barn, og i starten er du svært sårbar. Underveis i spillet blir du sterkere, og du kan spesialisere deg i mange ulike retninger. Du kan for eksempel bli magiker, kriger eller kanskje fokusere på å skape ting. Samtidig går tiden, og du vil for eksempel oppleve at årstider kommer og går i naturlige sykluser.

Konseptbilde.

Spillet kan spilles alene, eller sammen med andre. Det vil være fritt for DRM, og selv om utviklerne vil ha egne servere man kan spille på vil serverprogramvaren være gratis slik at hvem som helst kan dele sin egen verden med andre spillere. Det blir selvsagt mulighet til å spille «offline». Vi loves også omfattende støtte for modifikasjoner.

TUG er et av flere spill som kjemper om oppmerksomheten på folkefinansieringsnettstedet Kickstarter, og har i skrivende stund sikret seg omtrent halvparten av budsjettet på 1,25 millioner kroner. Med 17 dager igjen av kampanjen ser det ut til at spillet vil oppnå målet sitt.

Planen videre inkluderer å lansere en alfa-versjon for backerne i juli. Denne vil gradvis forbedres, før en beta-versjon skal dukke opp tidlig neste år. Fullversjonen vil lanseres tidlig i 2015, hvis alt går etter planen. Men i likhet med Minecraft planlegger utviklerne å fortsette å videreutvikle spillet etter lansering.

Du kan ta en titt på utviklernes Kickstarter-video under artikkelen. Den inkluderer blant annet video fra en tidlig versjon av spillet.

Les også: Overlev i uhyggelige The Forest
Les også: Action og bygging i Starforge

Siste fra forsiden