Feature

Se spillscener fra Titanfall

Call of Duty-skapernes neste spill ble avslørt på Xbox-konferansen.

Helt på tampen av Microsofts Xbox-konferanse avslørte Respawn Entertainment sitt kommende førstepersons skytespill, Titanfall. Call of Duty-avhopperne har denne gangen droppet enspiller fullstendig, til fordel for en flerspilleropplevelse som inkluderer den typen eksplosive, skriptede sekvenser man vanligvis forbinder med historiedrevne enspillerkampanjer.

Spillet foregår i en science fiction-basert fremtidsverden hvor det barskeste våpenet på slagmarken er gigantiske kamproboter som kalles titaner. Takket være disse tobeinte drapsmaskinene får spillerne to forskjellige skytespillopplevelser – handlingen foregår nemlig både til fots og i titanene. Når du befinner deg til fots får du stor bevegelsesfrihet, er lynrask og svært spretten. Når du er i en titan får du tykt panser og tungt skyts, men er til gjengjeld et langt større og langsommere mål.

– I tillegg til å gjøre flerspiller til en filmatisk opplevelse, har vi tenkt nytt om den fundamentale kampen og bevegelsen i sjangeren. Titanfall er unikt i den forstand at det vektlegger to dramatisk forskjellige måter å bevege seg og kjempe på helt likt. Kombinasjonen av de to delene er en stor del av det som gir Titanfall sin ikoniske identitet, mener Respawns Steve Fukuda i en fersk pressemelding.

Uten titanen er du lettbeint.

Kommer til tre plattformer

Selv om Titanfall ble presentert i Xbox One-delen av Microsofts konferanse betyr ikke det at spillet blir eksklusivt for plattformen. Det kommer nemlig også til Xbox 360 og Windows-baserte PC-er. Lanseringen vil finne sted i 2014, og det er Electronic Arts som gir spillet ut.

De første detaljene om Titanfall lakk ut via spillbladet GameInformer for noen dager siden. Da fikk vi blant annet vite at mange av kampene vil få store mengder datastyrte soldater, og at utviklerne tror dette vil være med å gjøre spillet lettere å komme inn i for nybegynnere. I tillegg ble det sagt at handlingen skal fortelles litt som i Valves Left 4 Dead – og spillet kjører ifølge lekkasjen faktisk på Valves grafikkmotor, Source.

I forbindelse med dagens avduking har Titanfall fått et offisielt nettsted og en Facebook-side. Der finnes mer informasjon om spillet.

Les også: Call of Duty-gründerne har snart noe å vise

Siste fra forsiden