Sega er interessert i Persona-skaperne

Spillutgiveren Atlus selges til høystbydende.

Den japanske spillutgiveren Atlus er i ferd med å bli solgt, ettersom eierselskapet Index Holdings har havnet i finansielt trøbbel. Atlus har blant annet stått for Persona-serien, Catherine og Shin Megami Tensei, og de er også utgiveren bak argentinske Zeno Clash II og finske Trine 2.

Ifølge nettstedet Gematsu, som refererer til en rapport i japanske Bloomberg, er cirka 20 selskaper interessert i å kjøpe Index Holdings. Blant disse finner vi Sega Sammy Holdings, eierselskapet til Sega.

Det skal være stor rift om selskapet, og kilder hevder at det høyeste budet for øyeblikket ligger på 20 milliarder japanske yen, altså 1,2 milliarder kroner. Før prosessen startet antok man at selskapet ville gå for 15 milliarder yen.

Ifølge rapporten er prosessen ventet å være ferdig innen utgangen av august.

Tidligere rykter har hintet om at Nintendo også er interesserte i å sikre seg Atlus. På mange måter er Atlus, som ofte lager sære spill rettet mot voksne, den strake motsetningen til Nintendo. Om Atlus ble en del av Nintendo-stallen ville det sannsynligvis få store konsekvenser for hva slags spill eiere av Nintendos plattformer kan se frem til.

Vi skal selvsagt heller ikke utelukke at Atlus ender i hendene til et selskap som ikke allerede er representert i spillindustrien, og at de får jobbe videre som uavhengig utgiver.

Dette har vært et vanskelig år for spillutgivere. I vinter ble THQ delt opp og solgt ut, og Atari er fortsatt i ferd med å selge rettighetene sine. Prognosene for Atlus er heldigvis bedre, selv om fremtiden deres avhenger av hvem som trekker det lengste strået i budrunden.

Siste fra forsiden