Sega gir ut mystisk Double Fine-spill

Monkey Island-skaperens nyeste får utgiver.

Day of the Tentacle-skaper Tim Schafer er ikke den eneste LucasArts-legenden som jobber hos Double Fine Studios. Ron Gilbert, som sto bak klassiske Monkey Island, er også med på laget og han har i lengre tid arbeidet med sitt eget prosjekt.

I fjor begynte han å legge ut konseptbilder fra det nye spillet sitt, som visstnok er basert på en idé han hadde før han ble med på utviklerteamet til det grensesprengende pek-og-klikk-eventyret Maniac Mansion. I det siste har figurbildene fått bakgrunner, og det viste seg at de alle var en del av det samme bildet.

En del av puslespillet.

Nå har resten av bildet dukket opp, og overraskende nok var det ikke på Gilberts blogg eller Double Fines nettsted. I stedet var det Sega som la ut et teaser-bilde på nettet. Det tok ikke lang tid før noen fant på å kombinere bildene fra Gilberts prosjekt med Segas bakgrunn, og de passet perfekt.

Dermed tyder alt på at Sega vil gi ut det nye spillet fra Double Fine. Hvilke plattformer det kommer til aner vi ikke, men sjansene er store for at det er et nedlastbart spill – og med Sega som utgiver er det lov å håpe at det i alle fall ikke blir plattformeksklusivt.

Dette spillet har forøvrig ingenting med Tim Schafers Kickstarter-prosjekt å gjøre.

Les også: Eventyrspillenes utvikling, del 3
Les også: Spill er ikke morsomme lengre

Siste fra forsiden