Ser vi Dota 2 på Gamescom?

Strategispillet kan få sin jomfrutur på Europas største spillmesse.

Defense of the Ancients er bare et spillerlagd kart til Warcraft III, men med en helt unik appell har det nådd ut til millioner av spillere og skapt en egen sjanger. Det legendariske spillstudioet Valve la merke til dette, noe som er en hedersbenevnelse i seg selv.

Men det Seattle-baserte selskapet hadde virkelig lagt merke til den populære utvidelsen, og hyret like greit hovedutvikleren IceFrog til å lede et team og utvikle en oppfølger for dem.

Sånn så det første Dota ut.

Les også: Dota 2-detaljer avslørt

Mystisk tittel

Det har ikke vært mye informasjon å spore om Dota 2 så langt. Da vi besøkte Valve i februar, hadde de like greit stengt av hele etasjen hvor strategispillet utvikles. Utover noen enkle bilder og generell prat om konseptet så famler vi omtrent i blinde.

Det kan det bli en endring på, for Eurogamer mener å ha funnet bevis på at spillet får sin offentlige debut under årets Gamescom-messe i Køln.

Ledetrådene er å spore på spillmessens offisielle hjemmeside, hvor Valve er oppført som en «utstiller som skal vise fram et strategispill». Det er ikke vanskelig å gjette seg frem til hva det kan være, ettersom Dota 2 faktisk er det eneste spillet selskapet offisielt har røpet at de jobber med.

Gamescom er Europas største spillmesse, og arvtageren til Games Convention-messen som foregikk i Leipzig i mange år. Vi har vært der begge årene den har blitt avholdt, og drar igjen nedover til Tyskland med to skribenter for å dekke messen mellom 17. og 21. august. Selvsagt med et håp om å få ta en eksklusiv titt på det etterlengtede spillet.

Siste fra forsiden