Settlers of Catan kommer til Steam

Det populære brettspillet får et nytt publikum.

Det populære, tyske brettspillet Settlers of Catan har fått en ny, digital utgave. Mac-versjonen er tilgjengelig på Mac App Store, mens Windows-utgaven kan kjøpes direkte fra utviklerne. Snart kommer også spillet til Steam.

I Settlers of Catan må du samle og handle ressurser for å bygge opp en koloni, og overvinne motstanderne dine. Spillet bruker et enkelt og abstrakt regelsett, og har høstet mye ros siden det dukket opp på nittitallet.

Det nye spillet skal være en trofast digital versjon av brettspillet, og inkluderer ekspansjonspakkene Seafarers og Cities & Knights. Den lar deg også designe dine egne kart og scenarier, og i tillegg loves vi detaljert, tredimensjonal grafikk. Utviklerne har også lagt til et ekstra scenarie, som heter Enchanted Land.

Min, bare min!

En av ulempene med Catan i det virkelige liv er at det trenger minst tre spillere. Den nye versjonen inkluderer ti ulike datamotstandere, så her er det ingen slike hindringer. Men et lite skår i gleden er det; flerspiller fungerer kun lokalt, og hvis du vil spille over nettet må du pent gå tilbake til den gamle nettversjonen på PlayCatan.

Fra før av finnes det en populær versjon av Catan på Xbox Live Arcade for Xbox 360. Den ble utviklet av nå nedlagte Big Huge Games, og kom i 2007. Big Huge Games fulgte opp med en 360-versjon av Carcassonne.

Siste fra forsiden