Sexforbrytere får ikke spille over nett

Staten New York får spillgiganter til å bannlyse dømte forbrytere.

I staten New York i USA er personer som tidligere er dømt for seksualforbrytelser lovpålagt å gi fra seg alle epostadresser og brukernavn på nett, slik at man kan begrense deres tilgang til «sårbare nettsteder».

Nå viser det seg at staten også ønsker å bannlyse de dømte fra ulike nettjenestene som lar deg spille med andre over nett.

Utestenges

Både Microsoft og Sony har gått med på å utestenge spesifikke brukere fra henholdsvis Xbox Live og PlayStation Network, men også Blizzard, Electronic Arts, Warner Bros., Disney og Apple har samarbeidet med New York om å sperre de spesifikke brukerne ute.

Det skal være snakk om totalt 3580 brukerkontoer som enten har blitt fullstendig utestengt eller blitt fratatt kommunikasjonsmuligheter.

Avgjørelsen om å utestenge de dømte forbryterne fra spillnettjenestene kommer i etterkant av en rettssak, der en 19 år gammel mann erklærte seg skyldig i å ha misbrukt en 10 år gammel gutt han møtte via Xbox Live.

En talsmann for spillbransjeorganisasjonen Entertainment Software Association sier til Gamespot at de ønsker ethvert tiltak som gjør spilling over nett trygt for alle aldre velkomment.

– Spilling over nett med venner er en sosial opplevelse og vi oppmuntrer foreldre til å være bevisste hvilke spill barna spiller og med hvem. Gjennom bruk av gode kontrollrutiner og bevissthet rundt temaet kan nettspilling være en givende opplevelse, sier ESA-representanten.

Les også: – Voldelige spill gir mindre vold

Siste fra forsiden