Siste innspurt for Drømmefall-finansiering

Det kan gå mot to Drømmefall-spill, i stedet for ett.

Da norske Red Thread Games gikk til folkefinansieringsnettstedet Kickstarter for å sikre seg utviklingsbudsjett for en oppfølger til eventyrspillet Drømmefall, svarte spillere verden over ved å åpne lommebøkene i stor stil. Finansieringsmålet på 4,7 millioner norske kroner ble nådd etter litt over én uke, og selv om budsjettet ikke fortsatte å øke i samme høye hastighet har Ragnar Tørnquist og gjengen for øyeblikket klart å samle inn 7,5 millioner kroner.

Kampanjen er nå inne i sine to siste døgn, og hvis den følger samme trend som vi er vant med på Kickstarter, vil den få et betydelig oppsving i den siste tiden før fristen løper ut.

Red Thread Games gjør selvsagt det de kan for at folk skal grave dypere i lommene sine, og har en serie milepæler hvor spillet får nye funksjoner om disse nås. De har blant annet oppnådd versjoner til OSX og Linux, oversettelser til tysk og fransk, flere nye lokasjoner i spillet og mer påkostet musikk som skal spilles inn av et virkelig orkester. Den neste milepælen innebærer at selskapet vil legge inn mer innhold, samt et eget lydspor med kommentarer fra utviklerne.

Mulig gjensyn med April Ryan

Den mest interessante milepælen ligger imidlertid mye lenger frem. Om de klarer å samle inn to millioner amerikanske dollar, eller cirka 11,5 millioner norske kroner, vil de begynne å jobbe med et tradisjonelt, todimensjonalt pek-og-klikk-eventyr som skal gi oss et innblikk i historien om Den Lengste Reisen-heltinnen April Ryan.

Spillet vil starte der Den lengste reisen slapp, og omhandler hva som skjedde med April i de ti årene som gikk mellom Den lengste reisen og Drømmefall. I et intervju med Gamespot forklarer Ragnar Tørnquist forskjellen på de to spillene slik:

Konseptbilde fra April Ryans spill.

– Dette er to separate og ulike historier, med veldig forskjellig atmosfære og tone, og veldig forskjellige temaer. The Dreamer Cycle – Drømmefall og Drømmefall Kapitler – handler primært om Zoë, og er tredimensjonale eventyr med direkte kontroll. Den lengste reisen-spillene handler bare om April Ryan, og de er klassiske, todimensjonale pek-og-klikk-eventyr.

Det virker lite sannsynlig at Red Thread Games når denne milepælen, men den gir likevel et spennende innblikk i studioets fremtidsplaner og dette blir neppe siste gangen vi hører om April Ryan-prosjektet.

Om du gleder deg til Drømmefall Kapitler kan du forresten ta en titt på en ny videooppdatering fra Red Thread Games. Der viser de blant annet mer innhold fra prototypeversjonen, snakker om hvordan de vil strukturere spillmiljøene, og røper et nytt medlem av Drømmefall Kapitlers rolleliste. Du kan se oppdateringen under artikkelen.

Da kampanjen startet hadde vi et stort nettmøte med Red Thread Games, hvor manusforfatter Dag Scheve, sjefsdesigner Martin Bruusgaard og produsent Ragnar Tørnquist svarte på spørsmål fra leserne våre. Nettmøtet resulterte i massevis av spennende informasjon.

Les også: Sniktitt: Drømmefall Kapitler

Siste fra forsiden