Skal Dragon Age: Orgins-forfatteren jobbe med mer Baldur's Gate?

David Gaider hopper fra BioWare til Beamdog.

Beamdog

Etter å ha hatt hovedansvaret for penneføringen i Dragon Age: Origins, Dragon Age II og Dragon Age: Inquisition, forlot David Gaider rollespillutvikleren BioWare i januar. Nå skal han begynne i ny jobb hos Beamdog – studioet som har pusset opp og laget nytt innhold til Baldur's Gate, Baldur's Gate II og Icewind Dale de siste årene.

Beamdog ble grunnlagt av to tidligere BioWare-ansatte, Trent Oster og Cameron Tofer, og det impliseres at Gaider fikk innpass på kompisgrunnlag.

– Opprinnelig søkte vi etter en erfaren skribent, men da David tok kontakt med Trent [Oster], oppgraderte vi stillingen. David skal lede forfatterteamet og sitte i førersetet for nye kreative prosjekter for oss, står det i et blogginnlegg hos Beamdog om Gaiders ansettelse.

– Ikke lett å forlate BioWare

David Gaider var svært sentral i Dragon Age-serien.
EA

Beamdog har så langt pusset opp og relansert noen av BioWares tidligste spill, og har etter alt å dømme lagt seg på en utviklingslinje som er mer i tråd med det som var et typisk PC-rollespill anno år 2000. Dette skal være det som gjorde Gaider interessert.

– Jeg har gode minner fra tiden da jeg jobbet på Baldur's Gate II og Throne of Bhaal-utvidelsen. Da muligheten til å bli «Creative Director» for et selskap som lever og ånder for denne spillstilen, kunne jeg derfor ikke si nei. Det var ikke en enkel beslutning å forlate BioWare, men Beamdog har interessante planer, og jeg er spent på å nå være en del av dem, lokker Gaider i en uttalelse til RockPaperShotgun.

Baldur's Gate III har vært målet

At Gaider skal få snuse på Baldur's Gate igjen er nesten en selvfølge. Beamdog har sikret seg muligheten til å jobbe videre med serien, og er godt igang med planene allerede.

Baldur's Gate: Siege of Dragonspear.
Beamdog

Da Beamdog begynte å pusle med oppussingen av Baldur's Gate i 2012 var de tydelige på at de ikke bare ønsket å gi rollespillene en ny drakt. I et intervju med GameSpy fortalte de den gang at det langsiktige målet var å lage Baldur's Gate III.

I fjor sommer annonserte utvikleren en ny utvidelsespakke til Baldur's Gate. Utvidelsespakken heter Baldur's Gate: Siege of Dragonspear og skal by på et helt nytt eventyr satt mellom begivenhetene i det første spillet og oppfølgeren Baldur's Gate II: Shadows of Amn. Planen er å slippe den i 2016.

Liker du tradisjonelle eventyrspill?
Vi kan anbefale Pillars of Eternity »

Siste fra forsiden