Skurkestreker på PC og 360

Bankranspillet Monaco kommer til begge plattformer samtidig.

Monaco er et spill der opp til fire spillere må samarbeide om å gjennomføre et storstilt ran. Spillet er inspirert av filmer som Ocean's Eleven, og for å lykkes må timingen og samarbeidet sitte, samtidig som hver spiller utnytter seg av de unike egenskapene til figuren sin. Som seg hør og bør i et Hollywood-inspirert ran, består nemlig gruppen av flere typer folk, hver med sine egne spesielle egenskaper. Hackeren kan ta knekken på høyteknologisk sikkerhetsutstyr, muskelbunten lage hull i vegger, og så videre.

Spillet har vært under utvikling ganske lenge, og har blant annet fått mye positiv oppmerksomhet på ulike spillmesser og sammenkomster, der det har vært spillbart. Nå er det klart at det vil lanseres på Xbox 360 og PC samtidig, og at Majesco vil ta seg av utgivelsen på konsoll mens PC-versjonen kommer på Steam.

– Monaco ble opprinnelig designet for å bli spilt av fire venner på sofaen, som kunne planlegge og utføre ranet sammen, sier spilldesigner Andy Schatz til nettstedet Joystiq.

Monaco er populært på messer.

Lokal flerspiller er et konsollvennlig konsept, men du får selvsagt samme muligheter på PC – enten du har maskinen koblet opp til TV-en eller bare har god plass på kontoret. I tillegg vil begge versjoner skilte med nettbasert flerspiller. Om du velger å spille alene vil datamaskinen styre de andre figurene. Selv om spillet kanskje er mest underholdende i samarbeid, mener Schatz at enspillermodusen er den som fokuserer mest på sniking.

Schatz har også litt ros om sin nye utgiverpartner:

– Majesco skjønte grunnen til at Monaco har vunnet priser og fått en stor fanskare før lansering: det er svært tilgjengelig, men samtidig også annerledes. De stolte på vår visjon helt fra starten av, og lot oss være fri. I tillegg lot de oss utgi PC-versjonen selv, samtidig med konsollversjonen. De har vært fantastiske å jobbe med, nesten nøyaktig slik mange indie-utviklere drømmer om hvordan et godt utvikler/utgiver-forhold bør være.

Monaco har ikke fått noen utgivelsesdato enda.

Les også: Strategiske perler på nettet (Venture Africa)
Les også: Indie Fund med spennende trekløver

Siste fra forsiden